≫ 

Pronađite zelenu površinu na slici: Ko bude parkirao na ovom mestu, sledi mu kazna od 5.000 dinara (FOTO)

Svim Beograđanima koji žive u blokovima poznato je kakva se borba vodi za parking mesto u ovom delu grada

  • 18
Parking mesto - zelena površina/Foto: Telegraf

Prema rečima Komunalne policije, ovo što vidite na fotografiji je zelena površina! Istina, više liči na polupopločanu baru na kojoj nema trske, a kamoli bilo kakvog zelenila, ali bez obzira na činjenično stanje, nadležni smatraju da je reč o narušavanju zelenih površina, iako nigde nije označeno da je na ovom mestu zabranjeno parkiranje.

Na Novom Beogradu oboren biciklista na pešačkom prelazu: Sa povredama glave odvezen u Urgentni centar (FOTO)

Parking mesto - zelena površina/Foto: Telegraf

Svim Beograđanima koji žive u blokovima poznato je kakva se borba vodi za parking mesto u ovom delu grada. Postoje mesta na kojima građani godinama unazad parkiraju i nikada nije bilo problema, ali Komunalna policija je odjednom počela da "lepi" kazne, koje pravdaju time da su se vozači parkirali na zelenoj površini, a ne na javnoj.

Kazna komunalne policije za parkiranje na zelenoj površini/Foto: Telegraf

- Živim u bloku 62 već godinu dana i komšije na ovom mestu parkiraju svakodnevno. I sam sam bezbroj puta ostavio automobil na sada spornom mestu. Preko noći se situacija promenila i u nedelju me je dočekala kazna u iznosu od 5.000 dinara, s obrazloženjem da je automobil parkiran na zelenoj površini. Kao što možete da vidite na slikama, to parking mesto na sve liči osim na zelenu površinu. Delimično je izbetonirano, a ostatak je blato, skoro pa bara - kaže šokirani stanar ovog bloka, kome je Komunalna policija u nedelju ostavila "čestitku" na šoferšajbni.

Parking mesto - zelena površina/Foto: Telegraf

Pozvali smo Komunalnu policiju i oni su nam rekli da svako ko smatra da nije parkirao na zelenoj površini može da se žali u roku od osam dana po dospeću kazne na kućnu adresu. 

- Svaka površina koja nije obeležena da je namenjena za parkiranje, smatra se zabranjenom. Ako neko smatra da nije nepropisno parkirao može da se žali u roku od osam dana po prijemu kazne ili da dođe u Mekenzijevu ulicu 31 i iznese svoje mišljenje - rekli su za Telegraf.rs iz Komunalne policije.

Prema rečima Komunalne policije, oni vrše kontrolu i poštuju Odluku o komunalnom redu, a protiv lica zatečenih u prekršaju preduzimaju se odgovarajuće mere. Shodno članu 23. Odluke o komunalnom redu, stav 1, u cilju zaštite površina javne namene i površina u javnom korišćenju zabranjeno je kretanje, zaustavljanje ili parkiranje vozila na javnoj zelenoj površini, zelenoj površini oko objekta javne namene i zelenoj površini u javnom korišćenju.

A kako prepoznati zelenu površinu u ovakvim slučajevima, zakonom nigde nije propisano...

Daljinac

(J.J.Kulas/j.kulas@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • toka

    20. februar 2018 | 19:51

    Pa onda obezbedite parking normalan ispred svake zgrade!!!!

  • Nsss

    20. februar 2018 | 19:40

    Da se oznaci da je zabranjeno parkiranje? Jel se vi salite? Pa parkiranje je dozvoljeno NA OBELEZENIM MESTIMA, a ovo je zelena povrsina iako nema travki, vidi se da je zemlja dole i jasno se vidi da parking NIJE OBELEZEN, dakle parking tu NE POSTOJI!!

  • branko

    20. februar 2018 | 19:53

    Komunalnu policiju treba pitati za šta onda služe saobraćajni znaci zabranjeno parkiranje i zaustavljanje,ako se sme parkirati samo na mestima gde je obeležen parking.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA