Siva tačka u Beogradu: Na ovoj raskrsnici vozači prave najviše prekršaja, neki čak i "duple greške", a zabunu pravi jedna strelica (VIDEO)

Na ovoj deonici većina vozača svakdonevno prave dva prekršaja

  • 15

U blizini takozvane Dušanovačke pošte, u Ustaničkoj ulici, svakodnevno se na razdaljini od najviše 500 metara prave dupli prekršaji, a što je još opasnije, retko koji vozač na ovoj deonici vozi po propisima.

Prošla su 3 meseca od "vatrenog krštenja", a Ere i dalje ne umeju da voze na kružnom toku: A tek kad padne sneg i "majstor" busom krene naopako (VIDEO)

Radi se o lokaciji gde najviše prekršaja prave vozači koji se uključuju sa auto-puta, a sve u nameri da se sa par "manevara" dokopaju Konjarnika, svesni da kada bi poštovali propise to ne bi mogli.

Oni, naime, sa auto-puta ulaze u Ulicu Jovana Subotića a iz nje moraju da skrenu blago udesno u Ulicu Miška Jovanovića, pa opet desno ka naselju Braće Jerković.

To je po propisima, a šta oni rade?

Foto: Telegraf

Vozači iz Ulice Jovana Subotića skrenu desno, pa onda ulevo kao Ustaničkoj ulici, iako postoji znak za obavezan smer udesno.

Kad dođu do Ustaničke ulice, umesto da nastave pravo u Kruševačku, kako im nalaže strelica na kolovozu, čine drugi prekršaj tako što na raskrsnici ispred same pošte skrenu levo ka Specijalnom sudu.

Drugi pak, na istoj toj raskrsnici, prave polukružno skretanje kako bi se vratili na auto-put, iako stoji znak da je to strogo zabranjeno.

Ove prekršaje, kako smo mogli i svojim očima da vidimo, prave maltene svi vozači, ali prednjače taksisti.

Foto: Telegraf

Predsednik Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović objašnjava za naš portal da na ovoj raskrsnici nikako ne sme levo da se skrene u Ustaničku, već da vozač mora da produži pravo u Kruševačku, pa da skrene u prvu levu ulicu iz nje, pa opet u levu ulicu da bi se konačno domogao Ustaničke.

- Lično mislim da problem levog skretanja u Ustaničku ulicu može da se reši, a očigledno je da postoji potreba da se preispita postojeća regulacija saobraćaja - smatra Okanović.

Profesor Saobraćajnog fakulteta Milan Vujanić izričit je da ne treba promeniti propis i dozvoliti polukružno skretanje da bi se vozači opet vratili na auto-put.

Što se tiče skretanja levo u Ustaničku, napominje da strelica na kolovozu jasno kaže da se mora ići pravo, ali da se ta strelica često i ne vidi kada je prekrije vozač ispred.

- Teško je dokazati da je neko napravio prekršaj koji, u stvari, jeste prekršaj - kaže prof. Vujanić.

Pogledajte kako se prave prekršaji na ovoj deonici:

Daljinac

(Lj. Račić / lj.racic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ko te pita

    7. mart 2018 | 23:15

    napravite fontanicu i poblem rešen

  • 33

    7. mart 2018 | 22:55

    A možda da se napravi kružni tok? Mnogo mora da se kruži da bi se skrenulo u Ustaničku ili uključilo na auto-put.

  • Mesi, mesi, nece nista da ti fali...

    7. mart 2018 | 22:17

    Nazalost, niste u pravu, ispod plavog znaka obaveznog smera pravo i desno, stoji tabla, "Osim za vozila GSP-a i TAXI", a to znaci da GSP i taxi smeju levo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA