Beogradske škole spremne: Upis prvaka počinje 2. aprila, a evo šta je roditeljima sve potrebno

U prvi razred upisuju se deca rođena od 1. marta 2011. godine do 29. februara 2012. godine

  • 0

Beogradske osnovne škole, njih 202, spremno dočekuju ovogodišnji upis prvaka koji počinje 2. aprila, izjavio je danas sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Roditelji, pazite šta pričate: Izbegnite velike greške zbog kojih će se deca plašiti škole!

- Apelujem na roditelje da se na vreme informišu šta je sve potrebno od dokumentacije jer se približava početak upisa. Škole su za to spremne - rekao je Gak.

On je istakao da je za narednu školsku godinu do 1. februara stiglo 1.964 zahteva za upis prvaka u škole kojima deca teritorijalno ne pripadaju. 

Više od polovine njih, kako je rekao, zainteresovano je za neku od 56 osnovnih škola u Zemunu, na Novom Beogradu ili Paliluli, iako ne žive na ovim opštinama. U škole ove tri opštine pristigla su 982 takva zahteva, što je više od polovine ukupnog broja zahteva.

Foto-ilustracija: Profimedia/F1 Online

U ove tri opštine, škole sa najvećim brojem zahteva su OŠ „Jovan Ristić” na Paliluli sa 95, OŠ „Lazar Savatić” sa 85 u Zemunu i OŠ „Radoje Domanović” sa 48 zahteva na Novom Beogradu.

U prvi razred upisuju se deca rođena od 1. marta 2011. godine do 29. februara 2012. godine.

U 17 beogradskih predškolskih ustanova ima oko 15.000 predškolaca, budućih prvaka. Upis se vrši kod sekretara škole svakog radnog dana, kada se zakazuje i testiranje kod psihologa škole, navodi se u saopštenju Sekretarijata za informisanje Grada Beograda.

Prilikom upisa potrebno je da roditelji ponesu izvod iz matične knjige rođenih (može i fotokopija, i primaju se i izvodi stariji od šest meseci), prijavu boravka, potvrdu lekara da je dete sposobno za upis u prvi razred i potvrdu predškolske ustanove.

Upis počinje 2. aprila i traje do 31. maja. Naknadni rok za upis je od 20. avgusta. 

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA