Maraton od Beograda preko Kajmakčalana do Krfa trajaće 8 dana, a svi će trčati sa istim ciljem

Iz Kluba apeluju na sve koji mogu da pomognu da im se jave kako bi se obezbedila sredstva za organizaciju maratona

  • 0

Povodom sto godina od završetka Prvog svetskog rata sportski klub "Plemenito srce" organizovaće u julu maraton od Beograda preko Kajmakčalana do Krfa

Priča o najboljem atletičaru ikada: Uradio je nešto pre 60 godina što danas niko ne može da ponovi! (VIDEO)

- Planirano je da maraton, koji je svojevrsna humanitarna akcija, traje osam dana i na njemu će učešće uzeti poznati maratonci iz Francuske i Republike Srpske - kaže predsednik i osnivač sportskog kluba "Plemenito srce" Milisav Janković.

Akcije i maraton klub pokreće s ciljem da se pomogne deci bez roditelja, ratnoj siročadi, ugroženoj i deci ometenoj u razvoju, objašnjava Janković, te dodaje da je i prethodnih godina Klub pomago decu iz centralne Srbije i sa Kosmeta.

- Put do Krfa nije naša prva akcija, tokom 2005. smo organizovali maraton od Hrama Svetog Save u Beogradu do Hrama Hrista Spasitelja u Moskvi. Reč je o ultramaratonu koji je trajao 16 dana i put je bio dug 2.450 kilometara - kaže Janković.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Iz Kluba apeluju na sve koji mogu da pomognu da im se jave kako bi se obezbedila sredstva za organizaciju maratona, kao i na donatore koji su voljni da pomognu srpskim porodicama i deci na KiM.

- Apelujemo na sve koji mogu da nam pomognu kao sponzori, da prikupimo sredstva za taj poduhvat i deo sredstava kao pomoć porodicama i deci kojima je ona najpotrebnija - kaže Janković.

Iz BK Grupe najavljuju da će podržati maraton koji ove godine organizuje sportski klub "Plemenito srce" i njihove aktivnosti, i podsećaju da saradnja "Plemenitog srca" s Fondacijom Karić traje od 2005. godine koja je i tada dala pomoć Klubu u vidu sportske opreme kao i finansijsku pomoć.

Ovogodišnji maraton priprema se uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Vojske Srbije ali je, kaže Jovanović, svaka pomoć pojedinaca i firmi dobrodošla.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA