Ruski astronaut u Moskvi ima grandiozni spomenik, a u Beogradu glavu u kamenu: Počast za Gagarina podelila Srbiju (FOTO)

Ovo idejno rešenje izazvalo je salvu komenatra na društvenim mrežama

  • 4

Da Jurij Gagarin živ, danas bi sigurno umro, ali od sramote. U Beogradu je, maltene preko noći, podignut spomenik ovom ruskom astronautu, a njegov izgled kod svih koji ga vide izaziva transfer blama. 

GRANDIOZNI SPOMENIK ČUVENOM RUSU: Ovako je dron snimio Jurija Gagarina (VIDEO)

Da ne znamo bolje, pomislili bismo da se čovek koga predstavlja ovaj spomenik stidi onoga što je uradio, jer njegova sitna glava stidljivo izranja iz glomaznog i visokog kamenog postamenta.

Onaj ko ne zna o kome se radi, nikada ne bi pomislio da je ovo obeležje podignuto u čast velikog sovjetskog kosmonauta, prvog čoveka koji je otputovao u svemir 1961. godine, u 27. godini života.

Spomenik se nalazi u Ulici Jurija Gagarina, kod tržnog centra "Piramida", a u poređenju sa spomenikom istom čoveku u Moskvi visokom 42,5 metara, ali i mnogim drugim gradovima, više je nego tužan.

Ovo idejno rešenje izazvalo je salvu komenatra na društvenim mrežama. 

- Koliko nenormalan moraš da budeš da projektuješ ovakav spomenik sa postamentom deset puta većim od sićušne glave i koliko nenormalniji da si pa da dopustiš da se to postavi.

- Beograd je vetrovit. Verovatno je tako da ga ne bi vetar oduvao!!!

- Mislim da su razlozi bili praktični, da ga neko ne ukrade...

- Izgleda kao da su ga spakovali u onaj spomenik, pa mu viri glava.

Grandiozni spomenik u Moskvi, Foto: Wikipedia/Facebook

- Ovo je mali korak za čoveka, ali veliki za čovečanstvo, čuvena je rečenica koju je na današnji dan, 21. jula 1969. godine, izgovorio američki astronaut Nil Armstrong, prvi čovek koji je zakoračio na Mesec i tako ušao u istoriju. Ovo je mali spomenik za čoveka baš, baš.

- Niste vi shvatili, tu je ceo Gagarin samo je lepo upakovan.

- Ovo dole mora da je raketa

- Niži od 2,10 mogu samo da pročitaju ko je u pitanju...

- Glavu izvukli iz Kinder jajeta

- Izgleda kao čupavac koji iskače iz kutije, totalna nesrazmera

- Izgleda kao kutija za začin

Daljinac

(G.A.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    9. april 2018 | 13:14

    Brukamo se kod Putinove Rusije jedini iskreni prijatelj u svetu a koja uz to i vojno-politicka super sila u svetu Da se Jurij Gagarinu zameni i na istom mestu postavi novi i potpuno isti spomenik kakav je dignut Ruskom astronautu u Moskvi !

  • Srbin bokelj

    9. april 2018 | 10:55

    Ko je ovo dozvolio sramota, takvom heroju ovakav spomenik!!!

  • dragoljub

    9. april 2018 | 11:11

    Nije to jedini,izmedju loseg i goreg bira se najgori tako nije vracen ni jedan a novonastali od MPijade pa do Dzindzica i bonbardovane biblioteke, pa Brankov most, sto se to ne vrati. Verovatno neko drzi razlog vec 50 godina, pa Sinagoga.Joooj kako bi lep bio ovaj grad a i sada je lep a moze i mora biti jos lepsi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA