≫ 

Mogu da oživim čoveka 10 dana posle smrti: Čiča Arsa iz Jatagan Male bio je beogradski nekromanser, a mrtvaci su mu stizali i vozom

"Mrtvi Beograđani mogu ga pozvati u stan. Oni iz unutrašnjosti i sa strane neka metnu mrtvaca u ledenicu i neka ga pošalju vozom u Beograd Čiča Arsi"

  • 6

Smrt nije kraj, poručivao je svojim klijentima Čiča Arsa, stanovik ozloglašene Jatagan Male, koji je po predratnom Beogradu "oživljavao mrtve".

U ovom selu porodice žive sa mrtvim članovima, za njima nikad ne plaču, već ih presvlače i izvode na ulice zbog bizarne tradicije (FOTO)

- Čiča Arsa Cvetković iz Jatagan Male oživljava mrtve. Mrtvi Beograđani mogu ga pozvati u stan. Oni iz unutrašnjosti i sa strane neka metnu mrtvaca u ledenicu i neka ga pošalju vozom u Beograd Čiča Arsi - pisalo je u oglasu objavljenom 30. marta 1927. godine u dnevnim novinama"Vreme".

Klijente prima i vozom Foto: Profimedia, AKG

Arsa se potrudio da proširi krug svojih klijenata, te je u oglasu dodao da nije problem ako ste sa nekromansijom malo i okasnili.

- Mogu da oživim mrtvaca 10, pa čak i 15 dana posle smrti, samo ako je sačuvan u ledenici. Ako je leš počeo da smrdi, onda je oživljavanje nemoguće - naglasio je on.

Sudeći po oglasu, "moćima" ovog Jataganmalca uzrok smrti nije bila nikakva prepreka.

NAJMRAČNIJA STRANA BEOGRADA: Prostitucija, kocka i opijati su bili svakodnevnica. Jatagan mala u koju ni policija nije smela da kroči (FOTO)

- Inače, bez obzira od koje je bolesti umro, mrtvac će oživeti. Nagrada po sporazumu - naveo je ovaj čovek.

Koliko je klijenata ovaj oglas doneo Čiča Arsi nije poznato. Ipak, kako je Jatagan Malu naseljavalo veoma siromašno stanovništvo, ne čudi što su pored kriminala ovde cvetale i prevare, i šarlatanstvo.

Šta mislite, koliko li su Čiča Arsu "oživljeni" nagrađivali?

Daljinac

(D. Savanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Asdf

    5. maj 2018 | 22:21

    Pa jel oziveo nekoga?

  • Cika Velja

    5. maj 2018 | 22:54

    Uzme pare,a mrtvom pomoci nema,pa neka ga tuze?!

  • Vox

    6. maj 2018 | 07:41

    Klasična retorika današnjih političara,oživljavaju mrtvu privredu već godinama.Čiča Arsa je malo dete naspram ovih!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA