Novi uređaji za Gradsku organizaciju gluvih Beograd (FOTO)

Zahvaljujući kompaniji Samsung, organizacija je dobila televizore, laptopove i klime, a usluge korišćenja video relej centra od sada će biti moguće i u servisima ove kompanije

  • 0

Prostorije Gradske organizacije gluvih Beograd, uključujući i video relej centar, renovirane su i opremljene novim uređajima.

Zahvaljujući kompaniji Samsung, organizacija je dobila televizore, laptopove i klime, a usluge korišćenja video relej centra od sada će biti moguće i u servisima ove kompanije.

Ovaj centar je osmišljen kao video servis, u okviru kojeg gluve i nagluve osobe, putem video poziva, mogu da komuniciraju sa osobama koje čuju i ne znaju srpski znakovni jezik, koristeći usluge prevođenja tumača za znakovni jezik. Koristeći internet program Skype, tumači svakodnevno besplatno pružaju usluge prevođenja korsnicima znakovnog jezika preko video linka. Od sada, gluve i nagluve osobe moći će direktno da komuniciraju koristeći usluge prevođenja tumača za znakovni jezik i u servisima kompanije Samsung, ukoliko im bilo kakva pomoć ili informacija bude bila potrebna. Pomoć će im biti na raspolaganju u servisima "Promobi" (Terazije 31), "Promobi" – Centralni servis (Požeška 154-156), EKRAN servis (Takovska 58) i Samsung Experience Store u Ušće Shopping Centru.

Foto: Promo

- Već više od 90 godina ova organizacija zastupa interese gluvih i nagluvih osoba sa ciljem njihovog uključivanja u sve sfere društvenog života. Kompanija Samsung, s druge strane, teži da projektima iz oblasti obrazovanja, zapošljavanja, zdravstva, na globalnom nivou i u Srbiji pomogne onima kojima je potrebno, koliko i gde sa našim tehnologijama možemo. Zato sam ponosan što će i u našim servisima gluve i nagluve osobe moći da putem video relej centra dobiju sve informacije koje su im potrebne. Ponosan sam što, korak po korak, uklanjamo barijere u komunikaciji - rekao je Milan Vujović, direktor marketinga kompanije Samsung.

Foto: Promo

U Srbiji, prema podacima Saveza gluvih i nagluvih Srbije, živi od 30000 do 130000 gluvih i nagluvih osoba. Video relej centar radi od 8 do 20 časova, u dve smene, sa dva tumača. Tumači prosečno dnevno obave 30 poziva dnevno, dok postoji više od 560 registrovanih stalnih korisnika koji koriste usluge ovog centra.

Foto: Promo

- Zajednica gluvih u Srbiji je nevidljiva i neprepoznatljiva što dovodi do brojnih barijera u komunikaciji. Video relej centar omogućava gluvim i nagluvim osobama nesmetanu komunikaciju. Omogućavanjem da Video relej centar bude opremljen tehnologijama visokog kvaliteta, zahvaljujuići kompaniji Samsung, pružena nam je mogućnost da budemo jednaki sa drugima - napomenula je Slađana Gordić, predsednica Gradske organizacije gluvih Beograda.

Kompanija Samsung uložila je u ovaj projekat više od 10000 evra.

Foto: Promo

O kompaniji Samsung Electronics:

Samsung Electronics inspiriše svet i oblikuje budućnost svojim inovativnim idejama i tehnologijama. Samsung postavlja nove standarde u svetu televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih kućnih uređaja, mrežnih sistema, kao i rešenja u oblasti memorije, LSI sistema i LED uređaja. Za najnovije vesti, molimo vas da posetite portal "Samsung Newsroom", na adresi.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA