Dodeljene nagrade osnovcima za znanje u saobraćaju: Vladimir Rebić naglasio da je bezbednost dece prioritet (FOTO)

Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzima niz aktivnosti kako bi broj žrtava na srpskim putevima bio sve manji

  • 2

Direktor policije Vladimir Rebić prisustvovao je danas dodeli nagrada na 49. takmičenju učenika osnovnih škola iz Beograda koji su se nadmetali u znanju o saobraćajnim propisima i praktičnom ponašanju u saobraćaju.

- Više od 135 dece danas je pokazalo izuzetno visok stepen znanja o saobraćaju i to je ono čemu svi mi težimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo prosvete, Auto-moto savez Srbije i Grad Beograd. Mi moramo napraviti apsolutno najbolji ambijent za odvijanje saobraćaja gde će se sva deca osećati bezbedno - poručio je direktor Rebić, nakon takmičenja "Šta znaš o saobraćaju" održanom u Sportsko-rekreativnom centru "Pionirski grad" u organizaciji Auto-moto saveza Srbije.

Rešavamo enigmu: Da li je vezivanje pojasa obavezno baš za sve učesnike u saobraćaju?

Direktor je naglasio da bezbednost dece predstavlja jedan od prioriteta u radu Ministarstva unutrašnjih poslova, koje sprovodi i niz preventivnih aktivnosti.

Direktor policije Vladimir Rebić prisustvovao je danas dodeli nagrada na 49. takmičenju učenika osnovnih škola iz Beograda koji su se nadmetali u znanju o saobraćajnim propisima i praktičnom ponašanju u saobraćaju Foto: Promo

- Jedna od takvih aktivnosti jeste i predmet Osnovi bezbednosti dece, koji je od septembra prošle godine uveden u osnovne škole za decu četvrtog i šestog razreda, koju policijski službenici edukuju o devet različitih tema, a jedna od njih je i bezbednost saobraćaja. Veliko mi je zadovoljstvo što su ova deca i danas pokazala izuzetno znanje, verovatno i zbog činjenice da su imala priliku da se edukuju - ocenio je direktor policije.

On je takođe podsetio da Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzima niz aktivnosti kako bi broj žrtava na srpskim putevima bio sve manji.

- Od 3. aprila, kada su stupile na snagu izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja broj poginulih osoba je smanjen za 48 posto u odnosu na isti period prethodne godine - rekao je direktor Rebić.

Vladimir Rebić i jedan od takmičara Foto: Promo

Gradski menadžer Goran Vesić izrazio je zadovoljstvo zbog organizovanja aktivnosti za decu koje Grad Beograd podržava.

- Važno je da imamo što više ovakvih aktivnosti za decu. Grad Beograd ima zaista dobru saradnju sa saobraćajnom policijom, Auto-moto savezom Srbije, Agencijom za bezbednost saobraćaja, kao i sa svim nadležnim institucijama koje se bave bezbednošću učesnika u saobraćaju, posebno dece. Dok je i jedno dete ugroženo mi treba da podržavamo ovakve akcije - izjavio je gradski menadžer.

On je podsetio i da je Grad Beograd u poslednje četiri godine uredio oko 150 saobraćajnih zona ispred škola i time doprineo da deca budu zaštićenija u saobraćaju.

Gradski menadžer Goran Vesić Foto: ATA Images

Generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev pohvalio je decu, ali i njihove roditelje i nastavnike.

- Deca su pokazala zavidan nivo znanja o saobraćaju, i moram da primetim da je iz godine u godinu njihovo znanje sve bolje. U takmičenju su danas učestvovale sve beogradske škole, a najbolji će učestvovati na državnom takmičenju 26. maja - rekao je Đurđev.

VIDEO: Okanović: Činjenica je da smo saobraćajno neobrazovani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vladimir^

    13. maj 2018 | 20:53

    Licemerje! Samo uvodjenje predmeta "Saobracajno vaspitanje" i to od prvog razreda ima smisla u edukovanju, sve ostalo je ograniceno na malu grupu dece i potpuno je nebitno... Deca u skolama uce manje bitne stvari iz mnogih predmeta, a ztvari iz zivota ne uce...

  • Mare

    13. maj 2018 | 19:20

    Deca su zlato ,a vi ste smesni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA