≫ 

Deca zemunskog vrtića nisu imala gde da se igraju, pa su roditelji odlučili to da promene i uradili predivnu stvar (FOTO)

Umesto da kukaju i plaču, roditelji zemunskih mališana uzeli su u ruke lopatu i ašov

  • 5

Iako je jedan od većih u Zemunu, državni vrtić "Čarolija" nije mogao da se pohvali dobro opremljenim dvorištem sa brojnim sadržajima za decu. Roditelji dece koja ga pohađaju rešili su da to promene.

Umesto da kukaju i plaču, roditelji zemunskih mališana uzeli su u ruke lopatu i ašov, kupili vreće cementa i bacili se na posao. Kako bi svojoj deci obezbedili najbolje žrtvovali su odmor tokom vikenda i zavrnuli rukave.

KAKO SMO UDARNIČKI RADILI ZA VREME TITA: Mladi za 7 meseci išamaraju 242 km pruge, 1.066 km autoputa za 6 godina (FOTO)

Žene su farbale, Foto: Slobodan Pikula

Da bi promenili postojeće stanje, vaspitači vrtića i savet roditelja su zajedničkim snagama odlučili da zajedno naprave malu radnu akciju.

Rekviziti su dobili nov život, Foto: Slobodan Pikula

Obezbeđena je donacija od nekih roditelja za materijal i sređivanje u Ulici Radića Petrovića je moglo da počne.

Vrtić izgleda lepše, Foto: Slobodan Pikula

Vaspitačice su farbale rekvizite dok su se očevi dece bavili "težim" fizičkim poslovima na uređenju dvorišta za svoje mališane. Za samo jedan dan sređeni su stari rekviziti na igralištu, napravljen je novi poligon od guma za psihomotoriku dece, novo odbojkaško igralište...

Muškarci su bili zaduženi za teže poslove, Foto: Slobodan Pikula

Ovo je samo jedan primer koliko je malo potrebno da mališani budu srećni i bezbrižni. I još jedan dokaz da je uz malo truda i dobre volje sve moguće.

Zato, krenite od sebe i svog okruženja i ulepšajte nekome dan.

Foto: Slobodan Pikula
Foto: Slobodan Pikula
Foto: Slobodan Pikula
Foto: Slobodan Pikula
Foto: Slobodan Pikula

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JedanOdRoditelja

    14. maj 2018 | 18:58

    PU Sima Milosevic, ili danas poznatiji kao "Vrtic Carolija", je stara institucija koju sam i sam pohadjao pre nekih 30-ak godina. Danas istu pohadja moje dete i mogu Vam reci da se sadrzaji u dvoristu u tom periodu maltene nisu menjali. Upravo je ovo bio razlog da se prikljucim grupi od 30-ak roditelja, vaspitaca i komsija u nameri da nesto zajednicki promenimo. Tacno je, mogli smo da se zalimo, kukamo i pozivamo na odgovornost, ali smo ipak resili da uzmemo stvar u svoje ruke i uradimo nesto dobro za nasu decu. Razlog mog obracanja ovde je zelja da dopunim ovu pricu jednim detaljem. Naime, radnici sa obliznjeg gradilista, primetivsi grupu ljudi koji prolaze ulicom sa asovima i lopatama u rukama, poceli su da se raspituju gde idemo i sta cemo da radimo. Kada su culi kakve su nam namere, pozeleli su da nam pomognu te su nam ustupili dodatne alate, gradjevinski materijal, cak su nam dostavili i povecu kolicinu maltera kojim smo uspeli da uradimo i vise nego sto smo planirali. Pouka je jasna - mali gestovi dobre volje cesto izazivaju lancanu reakciju dobrih dela, a reziltat uvek nadmasi ulozeni trud.

  • Suza

    14. maj 2018 | 12:24

    Bravo i svaka vam čast!

  • ???

    14. maj 2018 | 12:29

    Konacno neka lepa vest

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA