Velika novina na prijemnom ispitu: Sve veća navala za Matematičku gimnaziju, dolaze nam i đaci iz regiona

Uvedeno je jedno novo pravilo kada je prijemni ispit u pitanju

  • 1

Veliko interesovanje za Matematičku gimnaziju u Beogradu i ove godine. U trci za 100 đačkih knjižica je više od 250 kandidata, a prijave za upis u školu su zvanično završene. Dobri kandidati ne dolaze samo iz prestonice, jer ova gimnazija, kao jedina u Srbiji, okuplja đake iz cele zemlje.

Jedan od 100 najtalentovanijih je mera za upis u Matematičku gimnaziju. Oni koji su već napravili prve korake u nauci, kažu da im je ova škola dobar oslonac.

Trudila sam se, vežbala i ova škola je ispunila moja očekivanja. Radimo dosta matematiku, fiziku, informatiku, mnogo više nego ostale gimnazije. Ima prijateljske konkurencije koja nas tera da radimo i da budemo bolji", kaže jedna učenica Matematičke gimnazije.

Zlatna deca Srbije: Matematičari opet osvojili čak 5 medalja na balkanskoj olimpijadi

Ista očekivanja ima i nova generacija. Razlikuju se, međutim, pravila po kojima će polagati prijemni ispit.

- Sva deca koja žele da se upišu u Matematičku gimnaziju sledeće godine treba da znaju da će biti osam ponuđenih odgovora i neće biti negativnih poena. To je mala razlika u odnosu na prethodne godine. U suštini koncepcija prijemnog ispita u svemu ostalom je ostala ista - objašnjava profesorka matematike Mirjana Katić.

Prijemni kao i do sada mogu da polažu i đaci koji u Matematičkoj gimnaziji žele da završe sedmi i osmi razred. Da to nije lako, govori podatak da na jedno mesto konkuriše pet šestaka. Veliko interesovanje za upis vlada i u regionu.

- Dva glavna razloga su uspesi učenika na takmičenjima i uspesi nakon završene gimnazije. Naši đaci su veoma uspešni kasnije kao studenti, lako se upisuju na željene fakultete, a jedan deo njih dobija i stipendije velikih svestkih univerziteta poput Oksforda i Kembridža - ističe direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjenović.

Do tih uspeha deli ih mnogo rada, a pre toga prijemni ispit koji će kandidati za prvi razred polagati 2. juna. Testiranje za upis u sedmi razred zakazano je 20 dana kasnije. Ko će uspeti da upiše željenu školu ne zavisi samo od uspeha na testu, već i od bodova iz osnovne škole i postignutih rezultata na takmičenjima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • IQ

    16. maj 2018 | 19:18

    Dobro to proucite deco, trebace vam za ceo zivot da racunate kako preziveti od prvog do prvog :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA