≫ 

Tamo gde sleću avioni biće održana trka: Pista će postati trkačka staza na jednu noć

Trka mora da bude održana u toku noći kada nema letova.

  • 0

Tačno 800 trkača učestvovaće 10. juna na prvoj trci na pisti beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla". Trka će startovati u 1:30 sati posle ponoći, a učesnici će morati da prođu kontradiverzionu kontrolu.

Aerodrom, kao domaćin, Beogradski maraton, kao organizator, i Grad Beograd kao pokrovitelj, najavili su trku "Beograd na pisti", kao jedinstven događaj u celom regionu.

Manifestacijom "BEG 5K Runway Run", Aerodrom postaje deo porodice velikih svetskih aerodroma na kojima se organizuje ovakva atraktivna trka.

"Beograd na pisti" je organizaciono izuzetno zahtevna manifestacija zbog činjenice da Aerodrom "Nikola Tesla" Beograd ima jednu poletno-sletnu stazu. Zato trka mora da bude održana u toku noći kada nema letova.

U skladu sa tim, sve pripreme - uključujući i održavanje trke, moraju da se završe za samo tri sata, kako bi nadležne aerodromske službe pripremile pistu za poletanje prvog jutarnjeg aviona 10. juna.

Dužina staze je 5.000 metara, a učesnici će trčati tri kruga, delom na poletno-sletnoj stazi, a delom na manevarskim površinama.

Broj učesnika za prvo izdanje ovog događaja je ograničen na ukupno 800. Svi učesnici moraju da budu punoletni i svi će proći kontradiverzionu kontrolu, navodi se u saopštenju.

VIDEO: Razgibana stjuardesa! Ova devojka radije koristi noge nego ruke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA