≫ 

Crni oblaci nad prestonicom slute ponovni potop! Voda do kolena na Karaburmi, Voždovcu i Zvezdari (FOTO)

Padavine se očekuju i za vikend

  • 2

Crni i sivi oblaci nadvili su se nad Beogradom. Obilne padavine usporile su saobraćaj u gradu, zbog čega je na pojednim ulicama došlo do stvaranja kolona. Najobilnije padavine su na Starom gradu, kišni oblaci se brzo premeštaju, a Novobeograđani javljaju da je kod njih prava provala oblaka.

Beogradsko naselje pliva u kanalizaciji, jadni ljudi hodaju po ogradama jer im je voda iznad pojasa. Širi se nesnosan smrad! (VIDEO)

Tmurno nebo iznad Novog Beograda Foto: Telegraf

Ništa bolja situacija nije ni u ulici Dimitrija Tucovića na Zvezdari. Na mnogim saobraćajnicama stvorile su se gužve ovog popodneva.

I u Višnjičkoj ulici je došlo do potopa.

Zbog pljuskova i grmljavina danas je na snaži žuti meteo-alarm za teritoriju cele Srbije, dok je za subotu zbog pljuskova Pomoravlje i istočna Srbija pod narandžastim alarmom. U narandžasto su u nedelju "obojeni" i Banat i Bačka.

Sivi oblaci iznad Dorćola Foto: Telegraf

Kako se navodi na sajtu RHMZ-a, u subotu se lokalno očekuju obilnije padavine, više od 30 mm kiše za 12 sati.

U nedelju se mogu očekivati jaki pljuskovi i grmljavinske nepogode sa kratkotrajnom pojavom grada, uglavnom u Pomoravlju, severnim i istočnim krajevima, dodaje se u upozorenju RHMZ.

Na celom području naše zemlje saobraćaj se odvija usporeno sa mogućim kraćim zastojima, a kiša dodatno otežava saobraćaj i smanjuje vidljivost.

Tamni oblaci nadvili su se nad Beogradom Foto: Telegraf

Ovakvo vreme zahteva dodatnu pažnju od vozača koja će im sigurno biti potrebna, a posebno na putevima koji prolaze kroz stenske useke i klisure zbog čestih odrona.

Apelujemo na punu opreznost za volanom jer pored većeg prisustva vode, na kolovozu su mogući i nanosi zemlje i mulja što dodatno predstavlja opasnost u vožnji.

Dragi čitaoci, pošaljite nam fotografije neba koje ste vi zabeležili na mejl redakcija@telegraf.rs.

VIDEO: Potop u Beogradu, ulice pod vodom 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA