≫ 

Hoćete vozom na put? Ovo je jedini plan svih polazaka iz Beograda do 30. juna (DETALJNA MAPA)

Ako idete za Novi Sad, morate pozvati jednu i drugu stanicu sa koje saobraćaju, pa proveriti u koje vreme ide sa koje, da slučajno ne odete na pogrešnu stranu

  • 2

Vest da od 1. jula Glavna železnička stanica u Beogradu više neće biti u funkciji iznenadila je mnoge, iako je taj projekat najavljivan davnih dana. Na njenom mestu biće muzej, a dolazak i odlazak vozova do daljnjeg se seli na 3 lokacije: Zemun, Beograd Dunav i Topčider.

Do ovog datuma, tačnije sve do kraja juna, pojedini polasci će se obavljati sa Glavne železničke stanice. I dok su svi u prvi mah pomislili da će svi vozovi saobraćati sa stanice Topčider, to je situacija samo sa vozom za Bar.

Ukoliko planirate da idete za, na primer, Sremsku Mitrovicu ili Zrenjanin - sigurno niste sigurni na koju lokaciju treba da idete.

Nikada se više neće čuti zvuk sirene sa Glavne železničke stanice: Uz pesmu "A sad adio" otišao je poslednji voz za Bar. Ovo je kraj jedne ere (VIDEO)

Rešavamo vam ovu enigmu i predstavljamo plan polazaka i dolazaka koji će biti na snaazi do kraja juna:

ZEMUN

Do 30. juna sa ove stanice polazi voz za Sremsku Mitrovicu, jednom dnevno.

GLAVNA ŽELEZNIČKA STANICA

Polazak za Beč, Sofiju, Budimpeštu, Švarcah, Solun - jednom dnevno

Za Novi Sad - dva polaska dnevno

Niš - jedana polazak

Subotica - jedan polazak

BEOGRAD DUNAV

Vršac - pet polazaka svakodnevno

Zrenjanin - dva

TOPČIDER

Voz za Bar do 30. juna ići će dva putaa dnevno sa ovog stajališta

Ova šema je na snazi do 30. juna; Foto: Telegraf, Google maps

Nakon pomenutog datuma Glavna železnička stanica neće više biti aktivna, a za sada nije poznato na koji način će biti raspoređeni odlasci i dolasci.

Do tada, bar imate pojam odakle bi trebalo da krenete, a za voz, na primer, za Novi Sad, morate pozvati jednu i drugu stanicu sa koje saobraćaju, pa proveriti u koje vreme ide sa koje, da slučajno ne odete na pogrešnu stranu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fgg

    22. jun 2018 | 10:12

    Upravo zvao za ns idem. Drugi ste na cekanju,prvi ste na cekanju i na kraju zao mi ne mozemo vam odgovoriti na poziv...a to traje 10 min...ponovo pokusao i opet isto Da li ce neko biti sankcipnisan zbog neadekvatnosti davanja informacija...21 vek,mrjl npr

  • Ocajno pero

    22. jun 2018 | 10:10

    Ne mogu da verujem da zeleznica nema vise medju rukovodiocima zeleznicara, vec su sve neki nabedjeni strucnjaci? Zasto to kazem? Problem putovanja prema severu mogu da rese na najednostavniji nacin. Pravac Sid,Indjija, N.Sad, Subotica treba uvesti stajanje svih vozova u stanici N.Beograd. Ljudi tu imaju dobru komunikaciju sa GSP om za razliku od Prokopa. Sto se tice juga svi vozovi stoje u Rakovici, a putbici koji znaju kako saobraca Bg.voz njime mogu najednostavnije do Prokopa. Svi polasci prema Vrscu svi znaju za Bg.Dunav i tu se za sada nista bitno ne menja. Medjutim nije kasno promeniti odluku i zadrzati staru stanicu s tim da se peroni spuste pod zemlju i tunelima veze za Topcider, stari most i Pancevacki most. Vec je doneta odluka za tunel Savska obala Dunavska obala tako da gradnja trece cevi za zeleznicu ne bi mnogo poskupelo pricu. Uz tu cev isla bi cev za metro.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA