≫ 

Kiša ih ni četvrti dan ne zaustavlja: Članovi KUD "Branko Cvetković" ponovo zapevali i zaigrali na ulici

"Naša želja da istrajemo u borbi ne jenjava, naprotiv. Iz dana u dan je sve veća i veća"

  • 5

Odlučni da istraju u borbi za prostor u kome već osmu deceniju neguju našu tradiciju, članovi KUD-a "Branko Cvetković" ponovo su izašli na ulicu i svojom pesmom poslali poruku "Ne!"

Prvo su pleli vence, pa na kiši opleli kolo: Kudovci iz "Branka Cvetkovića" treći dan igrali za pravdu

- Naša želja da istrajemo u borbi ne jenjava, naprotiv. Iz dana u dan je sve veća i veća. I postaje sve jača kada shvatimo koliko imamo prijatelja koji se nesebično priključuju našem protestu - poručili su oni, pod parolom koja je već zarazila sav kulturni Beograd #igramzapravdu.

Njihov nastup možete uživo gledati ovde:

Pesma hora ovog KUD-a, ali i drugih beogradskih horova, koji su došli da im pruže podršku, odjeknula je cenrom grada, a pridružili su im se i mnogi drugi Beograđani, od kojih su mnogi došli sa decom.

Jedna od prvih pesama koje su zapevali bila je "Tamo daleko", a potom i "Vostani Serbije".

Izvačeni posle 73 godine boravka u ovim prostorijama Foto: KUD Branko Cvetković

Muzikom će im se u protestu pridružiti i mladi beogradski pop/rock bendovi, a svoj dolazak je najavio i Dragi Jelić iz Yu grupe.

- Igra nikad ne može da prestane! Pesma nikad ne može da prestane! KUD "Branko Cvetković" neće nikada prestati da živi jer tradicija živi - poručili su oni.

Podrška ovim umetnicima stiže sa svih strana, a najskoriju je uputio i glumac Milan Vasić. 

- Vidim da je nekome palo na pamet da KUD "Branko Cvetković" tek teko izbaci iz prostorija u kojima su proveli 73 godine. Sve i da nisu, to ne sme da se dogodi, jer je folklor nešto što je najlepše i najzdravije za našu decu. Ne dozvolimo da neke druge stvari danas budu prioritet za ovu državu, već dajte da se svi izborimo da se kulturno-umetničko društvo "Branko Cvetković" vrati u svoje prostorije i da nam ulepšava život ne narednih 70, već 700 godina - poručio je Vasić.

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    8. jul 2018 | 20:33

    Bravo momci, bravo devojke! Podrška za KUD "Branko Cvetković". Pevajte "Vostani Sebije". Nekako više verujem u nju i želim vam da odbranite folklorom, pesmom i duhom svoje parče Beograda.

  • Mitros

    8. jul 2018 | 21:36

    Bravo deco neodustajte u borbi protiv tiranije

  • Boki

    8. jul 2018 | 22:21

    Nema vise mesta za kulturu u ovom gradu.. Ako neko ne moze da uzme "parce kolaca" tj. da nesto usicari, smulja, zakine kultura ne postoji. Grand, Parovi, splavovi su nas progutali... Narod koji ne cita, ne ide na koncerte i u pozoriste jer nema, narod kom omladina ne zna da sastavi recenicu bez "brate" je obicna hipnotisana gomila sa kojom moze ko kako hoce. Porazavajuce ali cinjenica. Svesno i namenski uradjeno. Bilo kako bilo, ovim mladim ljudima puna podrska i kapa dole!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA