≫ 

Pogledajte kako će izgledati nova zgrada FON-a (FOTO)

Izgradnja novog objekta trebalo bi da počne do kraja ove godine i da bude završena tokom 2020. godine

  • 2

Prošle godine najavljena je izgradnja nove zgrade Fakulteta organizacionih nauka, odnosno dogradnje dodatnih 6.000 kvadrata uz postojeći objekat na Voždovcu. Prošlog meseca usvojen je urbanistički projekat. Dograđeno krilo dupliraće nastavne kapacitete ove visokoškolske ustanove.

FON dobija novu zgradu: Imaće od 7.619 kvadrata, a to donosi duplo više studenata! (FOTO)

Pored novih prostorija za studente, zgrada će dobiti i dvospratnu podzemnu garažu, čime će biti rešen problem parkiranja na prilaznom platou ispred objekta, piše beobuild.rs. Postojeća zgrada fakulteta je značajno izmenjena tokom protekle četiri decenije. Koliko je izmenjena u spoljnom izgledu, za to vreme njena unutrašnja funkcija doživela je još veću transformaciju.

Fakultet je u Ulici Jove Ilića, Foto: Beobuild.rs

OŠ "BORA STANKOVIĆ"

Staro zdanje je bila nekadašnja Osnovna škola "Bora Stanković", zadužbina kraljice Marije Karađorđević iz 1932. godine, koja je 80-ih godina dodeljena Fakultetu organizacionih nauka. Odmah do njega biće dograđeno moderno novo krilo. Direktna veza dva objekta biće ostvarena manjom rekonstrukcijom na staroj zgradi, koja će omogućiti izgradnju zatvorene pasarele u visini prvog sprata. Udaljenost starog i novog objekta je šest metara.

Na podzemnim etažama planirano je 60 parking mesta sa kontrolisanim pristupom za oko 150 zaposlenih u ovoj ustanovi. Kolski pristup obezbeđen je iz Ulice Jove Ilića. Na prizemlju je planiran ulazni hol, velika čitaonica sa 100 mesta i bibliotekom, putnički liftovi i stepeništa, kao i deo tehničkih prostorija.

Fakultet će posle dogradnje imati kapaciteta za 750 studenata, Foto: Beobuild.rs

Na prvom i drugom spratu nalaziće se po jedan amfiteatar sa 200 mesta i prateća sala za nastavu od 60 mesta, deo za vertikalnu komunikaciju sa liftovima i pristup toploj vezi ka staroj zgradi. Treći sprat sastojaće se od tri sale za nastavu, svaka sa po 60 mesta, imaće labоratoriju sa 24 mesta i jednu multifunkcionalnu salu za prezentacije. Poslednji četvrti sprat namenjen je kabinetima za nastavnike sa posebnom salom za sastanke kolegijuma.

POLUDIVLJI PARKING

Veliki pristupni plato ispred objekta, koji trenutno služi kao poludivlji parking biće takođe rekonstruisan i prilagođen osnovnoj funkciji, kao mesto okupljanja i susreta sa uređenim zelenilom i pešačkim stazama.

FON je u zgradi koja je nekada bila osnovna škola, Foto: Beobuild.rs

Prema ugovoru koji je Fakultet početkom godine potpisao sa Ministarstvom prosvete, izgradnja novog objekta trebalo bi da počne do kraja ove godine i da bude završena tokom 2020. godine.

VIDEO: Drumska strela, najbrža srpska formula

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA