≫ 

Novac koji je dobio od presude protiv švajcarske avio-kompanije dr Marko uplatio malim pacijentima

Zavod za psihofiziološke poremećaje i govornu patologiju dobiće 500.000 dinara od presude koju je isplatila švajcarska avio-kompanija

  • 6

Doktor Bojan Marko Lens, specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije, sem po poslu kojim se godinama vrlo uspešno bavi, pažnju javnosti nedavno je skrenuo i kao osoba koja je dobila spor protiv švajcarske avio-kompanije "Svis internešenal erlajns", zbog diskriminatorskog postupanja i neosnovane zabrane leta avionima ovog prevoznika. Sav novac koji je dobio ovom presudom, Beograđanin koji živi i radi u Velikoj Britaniji, uplatio je u utorak na račun Zavoda za psihofiziološke poremećaje i govornu patologiju, piše Politika.

Tužila simfonijski orkestar zbog niske plate: Sada traži 200.000 dolara

Direktorka ovog zavoda, dr Ljiljana Avramović, u kom se godišnje leči oko 44.000 dece sa različitim vrstama razvojnih i govornih poremećaja, ne krije zadovoljstvo zbog činjenice što je ovaj hirurg svetskog renomea odlučio da sav novac, 500.000 dinara, uplati njihovim malim pacijentima.

Bojan Marko Lens, Printskin:Youtubre/Caroline Hirons

NE ZNAJU GDE ĆE PRE SA NOVCEM

- Iskrena da budem, rukovodstvo naše bolnice ne zna šta će pre sa tim novcem, ali mislim da ćemo ga upotrebiti za kupovinu novih metalnih kreveta za mališane, jer drveni brzo propadaju - rekla je Ljiljana Avramović dodajući da svakog dana ova medicinska ustanova primi oko 250 novih pacijenata.

Prema rečima doktora Lensa, jedina njegova dilema bila je kojoj je deci novac najpotrebniji.

RAZMIŠLJAO, DOK KOD NJEGA NIJE DOŠLA JEDNA MAJKA

- A onda je u moju ordinaciju ušla jedna majka, inače dugogodišnja pacijentkinja, koja je povela i dete sa smetnjama u razvoju, jer nije imala kome da ga ostavi. Pregled koji bi uobičajeno trajao 15 do 20 minuta, potrajao je duže od sat vremena, jer detence nije bilo u stanju da se smiri, uznemireno i uplašeno, stalno je tražilo majčinu pažnju - rekao je u utorak dr Bojan Marko Lens, specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije za Politiku.

Doktor Lens je shvatio tada koliko je teško roditeljima i stručnjacima koji se bave decom sa smetnjama u razvoju.

Doktor je pre tri godine tužio švajcarsku avio-kompaniju, Foto: Profimedia/Caia Image

- Za razliku od karcinoma, to je dijagnoza za ceo život. To su deca koja su stalno zavisna od tuđe nege, brige i ljubavi. Zbog toga sam odlučio da sav novac doniram ovom zavodu - kaže dr Lens.

VREĐAN I DISKRIMINISAN

Podsećanja radi, dr Lens je pre tri godine tužio ovu avio-kompaniju, jer se nije obazirala na njegove žalbe da ga osoblje vređa i diskriminiše po ličnoj i nacionalnoj osnovi, govorili su mu: "Srbi su lenji", "Srbi su glupi", "Ljudi iz Srbije uopšte ne bi trebalo da putuju"...

Doktoru neverovatno zvuči podatak da na adresu ovog zavoda, čiji krov prokišnjava, odavno nije stigla nijedna donacija.

Marko Lens je diplomirao na Medicinskom fakultetu u Beogradu, specijalizirao plastičnu hirurgiju na Univerzitetu u Veroni, ma Harvardu je magistrirao kliničku epidemiologiju, a na Oksfordu doktorirao u oblasti malignog melanoma.

VIDEO:  Ostavili smo bebu da plače na keju! Beograđani su bili iznenađeni i humani

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dia

    18. jul 2018 | 19:33

    Hipokrat na Delu,Svaka mu čast, Doktor za Primer,jer: Ne uzimaj Novce ni darove,Sami će doći...Za ovog lekara je Sreća i čast ,dobročinstvo

  • Bravo doktore

    18. jul 2018 | 19:17

    Bravo! Svaka čast doktore!

  • ProBlem

    18. jul 2018 | 18:04

    Bravo kralju💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA