Dok im sređuju vodovod, zatvoren je jedini prilaz beogradskom naselju iz pakla: Ukinuli su im čak i autobus

Linija 26L ne saobraća zbog radova, alternativni put ne postoji

  • 7

Građani naselja Vojvode Vlahovića, poznatog po katastrofalnim bujičnim poplavama koje pri svakoj kiši doslovno odseku ovo naselje od ostatka grada, sada su zbog izgradnje kišne kanalizacije ostali i bez autobusa!

Stigle mašine u beogradsko naselje iz pakla: Za dva meseca Vojvode Vlahovića više neće plivati (FOTO)

Linija gradskog prevoza 26L ukinuta je, a prema najavama prevoznika tako će biti do kraja septembra.

Foto: Telegraf

Stanari naselja sada su prinuđeni da pešače do autobusa 18, 26 i 50, a mnogi od njih zbog ovog problema javili su se i redakciji Telegrafa.

- Prvog avgusta počeli su radovi u donjem delu naselja, radi se na izgradnji kišne kanalizacije. Lično pozdravljam tu odluku jer će se napokon rešiti problem poplava u naselju. Međutim, problem je što je ukinuta linija 26L. U gornjem delu naselja gde su stambene zgrade ima mnogo mladih roditelja sa malom decom, ima starih i bolesnih. Oni ne mogu pešice da silaze do okretnice linije 26. I sama imam problem, imam cerebralnu paralizu i ne mogu da hodam do okretnice 26. Moja majka je nedavno operisana i ne može da ide pešice do okretnice 26. - požalila se naša čitateljka Radmila.

Ona napominje da u naselju postoje i alternativni putevi, međutim, kako smo saznali, nijedan od njih ne zadovoljava uslove da bi se kroz njega uvela redovna linija.

Naime, stručne ekipe su već izlazile na teren, ali je ustanovljeno da nijedan prilaz naselju ne ispunjava minimum uslova za bezbedan javni prevoz. Postojeća saobraćajnica kojom je prolazio minibus 26L je za sada jedino moguće rešenje, a pošto je zatvorena zbog radova linija je ukinuta.

Problem sa naseljem su, kako kažu upućeni, uske ulice, uzbrdice, nepregledne krivine i nedostatak trotoara, zbog čega bi svako mimoilaženje sa drugim vozilima bilo rizični.

(Telegraf.rs / Mateja Beljan - m.beljan@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RICINUS

    7. avgust 2018 | 11:34

    Nazad u sela

  • Miško

    7. avgust 2018 | 13:25

    Prvo kukaju da im grad sredi kanalizaciju a sada kukumavče ZAŠTO im to "grad" radi .

  • Rasa

    7. avgust 2018 | 14:18

    U srbiji sve se radi kada za to vreme nije. To sto se radi na ni kvaliteta ni dug zivot putevi u prvu godinu se raspadaju cevi na vodovod pucaju ma sve naopako a sve to kosta debelo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA