Rekord! Beograd naplatio doprinose za milion kvadrata u 2018. godini

U prvih sedam meseci ove godine Beograd oborio rekord kada su u pitanju naplaćeni doprinosi za građevinsko zemljište

  • 1

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je u prvih sedam meseci ove godine Beograd oborio rekord kada su u pitanju naplaćeni doprinosi za građevinsko zemljište, što govori da se u Beogradu dešava investicioni bum.

Završni radovi na rekonstrukciji puta koji povezuje Surčin sa aerodromom (FOTO)

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda za prvih sedam meseci ove godine, od 1. januara do 1. avgusta, obradila je 1.002 zahteva za obračun doprinosa za neto površinu od 1.090.000 kvadrata. U budžet Grada Beograda, samo po ovom osnovu, ukupno je uplaćeno na račun doprinosa 4.076.669.029 dinara – rekao je Goran Vesić.

Goran Vesić - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je dodao da je prošle godine Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Grada Beograda izdao dozvole za preko milion kvadrata, a da je preko 550 hiljada novih kvadrata rezultat za prvih šest meseci ove godine, što govori da će prošlogodišnji rezultat biti nadmašen.

Beograd se ubrzano razvija i to je proces koji niko više ne može da zaustavi. Niko ne može da otera i uplaši one koji žele da ulažu u naš grad ma koliko se neki trudili da to postignu. Kada se razvija Beograd, napreduje i Srbija, jer naš grad čini skoro 40 odsto bruto društvenog proizvoda zemlje – poručio je zamenik gradonačelnika.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dgbg

    9. avgust 2018 | 09:17

    A upravo ste tu direkciju upropastili na sve moguce nacine..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA