Jedna beogradska ulica uskoro postaje pešačka zona: Od 15. septembra počinje rekonstrukcija centralne zone grada, a evo gde će se sve raditi

- Pešačka zona će dobiti deo "slagalice", koji je nedostajao da se spoje Knez Mihailova i Kosančićev venac sa priobaljem - rekao je Goran Vesić

  • 3

Radovi na rekonstrukciji Topličinog venca počeće 15. septembra, odlučeno je na koordinacionom sastanku svih gradskih preduzeća, ustanova i službi koje učestvuju u realizaciji tog posla, a kojim je predsedavao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

Rekonstrukcija Trga republike počinje za sedam dana: Evo šta se sve menja i kada će biti završeni radovi (FOTO)

Vesić je istakao da će u drugoj polovini septembra uslediti novi radovi na uređenju centralne zone grada, pa će potpuno biti rekonstruisana i popločana ulica Vuka Karadžića, od Carice Milice do Čubrine, kao i Topličin Venac od Čubrine do Pop Lukine, koja će postati pešačka zona i glavna veza Knez Mihailove sa Kosančićevim vencem i priobaljem.

- Potpuno će biti rekonstruisana Ulica carice Milice, od Topličinog Venca do Vuka Karadžića, kao i Ulica Topličin venac od Carice Milice do Čubrine, koje će dobiti kocku na kolovozu i ostaće kolske saobraćajnice - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, paralelno sa uređenjem ulica, za proleće naredne godine priprema se i uređenje parka, za koji je idejno rešenje uradio poznati arhitekta Boris Podreka, i u kojem će se naći pet skulptura naše savremene skulptorke Olge Jevrić.

Park će, dodaje, dobiti i novo dečje igralište, česmu, klupe i zelenilo.

Vesić je istakao da će u drugoj polovini septembra uslediti novi radovi na uređenju centralne zone grada-Foto: Marko Jovanović

- Kamena klupa, koja će pratiti ulicu Vuka Karadžića imaće, prema Ulici carice Milice postavljenu skulpturu, a prema Topličinom vencu česmu, dok će na određenim delovima biti u kamenu ispisani stihovi koje ćemo odabrati zajedno sa građanima. Pešačke staze biće urađene po uzoru na parkove u Beču i Parizu, od sitnog drobljenog kamena - pojasnio je Vesić.

Kako je rekao, uređenjem parka i okolnih ulica, pešačka zona će dobiti deo "slagalice", koji je nedostajao da se spoje Knez Mihailova i Kosančićev venac sa priobaljem.

- To će, praktično, biti srce pešačke oaze, sa umerenim saobraćajem u Ulicama Carice Milice, Gračaničkoj, Ivan Begovoj, odnosno Čubrinoj, i Topličinom vencu ispod parka - istakao je zamenik gradonačelnika.

Uređenjem parka i okolnih ulica, pešačka zona će dobiti deo "slagalice", koji je nedostajao da se spoje Knez Mihailova i Kosančićev venac sa priobaljem-Foto: Skupština grada

On je napomenuo da će radovi obuhvatiti i zamenu dotrajalih instalacija vodovodne i kanalizacione mreže, telekoma i toplana, novu rasvetu, kao i dodatno ozelenjavanje.

- Biće uređen čitav hektar, odnosno 10.000 kvadratnih metara javnih površina u centru grada. Novo kameno popločanje dobiće 6.000 kvadrata ulica, dok je park površine 4.000 kvadratnih metara - zaključio je Vesić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Golfer

    19. avgust 2018 | 12:00

    Napravite javnu garazu ispod parka

  • Neko ko tu živi

    22. avgust 2018 | 18:42

    Ja se, kao neko ko živi tu ceo život, osećam kao da mi neko oduzima životni prostor, slobodu kretanja, življenja, bez moje saglasnosti, bez da me neko pita da li meni to odgovara. Kako ću ja da koristim svoj auto ako ne mogu nigde da parkiram oko svoje zgrade, i ako ne mogu da priđem autom do svoje zgrade, svog ulaza?!! Kako da prevezem nešto što mi treba do ulaza ili od ulaza??? Šta meni znači javna garaža kada je to preskupo, a i dalje ne mogu da priđem svom ulazu u zgradu, što mi je bitno??? Valjda i mi iz ovog kraja imamo pravo na slobodan život, slobodan pristup svojoj kući. Ovako se osećamo kao da nam je oduzeto pravo na slobodu kretanja i slobodan život!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA