≫ 

Vodič za najjeftiniju vožnju kroz Beograd: Ako ovako plaćate, možete mnogo da uštedite, čak su i "šverceri" počeli da kupuju kartu

Postoje popusti za godišnje karte, rabat za veće uplaćene sume, a karta od 90 minuta može da se koristi i duže

  • 1

Svi putnici koji redovno plaćaju prevoz i redovno očitavaju karte imaju i određene pogodnosti kada je u pitanju cena busplus kartice.

Žučno smo se posvađali ko kupuje busplus kartu, a ko nikako neće: Tinja rat između švercera i redovnih platiša svakog dana

Karta ili čitava mesečna dopuna više, kao i produženo trajanje vremenske karte dragoceni su za svakog putnika koji redovno izdvaja novac da plati gradski prevoz.

Ovo su mogućnosti za ostvarivanje popusta koji su na raspolaganju putnicima.

1. Rabat

Foto: Telegraf

Za uplate od 900 dinara i više na busplus karticu upisuje se i dodatnih 100 dinara. Tako, sa uplatom od 900 dinara dobijate 1.000 dinara na računu za plaćanje prevoza. S obzirom na to da je cena karte za 1. i 2. zonu 89 dinara, to znači da ćete za 900 dinara imati ne deset, već 11 karata, kao i ostatak od 21 dinar.

2. Godišnje karte

Foto: Telegraf.rs / Mateja Beljan

Karte za 365 dana ušteće vam jednu mesečnu dopunu za godinu dana. Tačnije, uz kartu za godinu dana plaćate 11 meseci, a 12. dobijate gratis. Međutim, za godišnju kartu potrebno je izdvojiti i pozamašnu svotu novca. Za zaposlene koji se voze u 1. zoni ona košta 32.890 dinara, za 1. i 2. zonu 36.025 dinara, za 1. 2. i 3. zonu cena je 42.790, a za sve četiri zone 54.890 dinara. Ove karte mogu da kupe i studenti (11.990 dinara za zonu 1), ali i druge povlašćene kategorije, osim nezaposlenih.

3. Produžena vožnja

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Vremenske karte važe za tačno određeni period: 90 minuta, jedan, tri ili pet dana. Međutim, nakon isteka vremena važenja kartice, imate pravo da nastavite vožnju do poslednje stanice. Važno je samo da do isteka poslednjeg minuta važenja karte istu očitate u vozilu. Tako, na primer, ako ste zbog mnogo presedanja ili gužvi u saobraćaju u 89. minutu ušli u autobus i očitali kartu, kontrola će je čekirati kao validnu i kada joj vreme istekne. Naravno, dalja presedanja više neće biti moguća.

4. Posebna karta

Foto: Petar Lazović, Milena Djordjevic

Ako ste, kojim slučajem, zatečeni bez karte, vi još niste u prekršaju. Umesto da dajete podatke kontroloru i da dobijete prekršajni nalog, možete kupiti posebnu kartu koja važi do kraja dana za koji je izdata. Posebna karta svakako je najskuplja opcija, ali jeftinija je nego kazna i omogućava vam da do kraja dana koristite prevoz.

VIDEO Maloletnici maltretiraju vozača GSP-a na okretnici autobusa 89 u Beogradu:

(Mateja Beljan - m.beljan@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    22. avgust 2018 | 14:25

    Ja bi morao da imam platu 60000d da imam mogućnosti kupovati mesečnu.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA