≫ 

Provera diploma radnika beogradskog Vodovoda se malo odužila: Njihove kvalifikacije "češljaju" već godinu i po dana

Kako napominju iz BVK-a, trajanje ne zavisi od njihovog preduzeća

  • 1

Diplome radnika JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" (BVK) poslate su na proveru još u prvim mesecima 2017. godine, ali i konačnog izveštaja i dalje nema.

- Radi se o dugotrajnom procesu koji u najmanjoj meri zavisi od našeg preduzeća. Provera dokumenata na osnovu kojih je kadar angažovan i dalje je u toku - rečeno je danas iz BVK za "Telegraf.rs".

"Za našu Skupštinu stanara morali bismo da iznajmimo Arenu": Ovo su upravnici najviših zgrada u Beogradu i definitivno zaslužuju orden

Naime, nedugo po stupanju na mesto direktora Dragan Đorđević je, u skladu sa svojim ovlašćenjima, inicirao je proveru verodostojnosti kvalifikacija svih radnika.

Nalog je isprva pokrenut, prema nezvaničnim informacijama, zbog slučajnog otkrivanja nekoliko pojedinaca sa svršenim trogodišnjim srednjim školama koji su preinačili svoje diplome u četvorogodišnje.

Sumnje su pobudile kvalifikacije radnika sa srednjom školom Foto: Profimedia, Corbis

Prema poslednjim podacima iz januara 2018. godine u ovom preduzeću zaposleno je 2.869 ljudi, te se "češlja" veliki broj diploma, ali ono uobičajeno traje nekoliko meseci.

Nakon više od godinu i po dana od kako su diplome "pod lupom" još uvek nije saopšteno da li su uočene nepravilnosti, a očekuje se da rezultati budu obznanjeni kada komisija završi celokupan posao.

Lončar: Država će kontrolistati diplome lekara VIDEO

(Telegraf.rs/m.rodic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirijevo

    21. avgust 2018 | 13:51

    Ne znam ko i kako tamo radi, ali znam da su stanari iz Ul. Mihaila Bulgakova 46 A Mirijevo, prijavili kvar u subotu i do sada niko nije dosao. A cista voda lije vec cetvrti dan. Operateri kazu da nemaju slobodno vozilo tj. da imaju prioritet neki drugi, paa kada dodju - doci ce. Zvali smo i tv, i komunalnu i niko nista. Molim vas da objavite ovaj komentar. Mozda nam tako pomognete. Hvala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA