Ukleto mesto: Još jedno telo isplivalo je iz Dunava, niz tragedija se nastavlja na Adi Huji

Ada Huja postaje ukleto beogradsko mesto o kome se najviše govori u kontekstu nesreće

  • 0

Ada Huja, poludivlje, a perspektivno naselje za koje se planiraju veliki projekti, ime je koje mnogi Beograđani ne izgovaraju bez jeze, zbog brojnih tragedija koje su se tamo odigrale.

Ubistva, samoubistva, saobraćajne nesreće, požari - ne prođe godina, a da reka na nepokošene obale ili izbledeli pločnik ne izbaci beživotno telo. Poslednji slučaj desio se danas. Šetači neretko nailaze na ploče koje sećaju na pokojnike, baš tu stradale.

Potresna ispovest sina žene koja je ubila investitora: "Moja majka je obolela zbog njega, dve godine je bila njegova žrtva"

Troje je poginulo, troje se spasilo Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Jedna od najtužnijih tragedija koja je potresla Srbiju odigrala se novembra 2014. godine, kada su se tu utopile tri mlade osobe - Anastasija Stajić (16), Nemanja Antić (18) i Miloš Janković (20). Ne uspevši da izađu iz "BMW-a", koji je sa šetališta sleteo u Dunav, pri brzini od preko 100 kilometara na čas, tinejdžeri nisu bili sreće koja je spasila njihove prijatelje Luku, Milicu i Dušana. Nastradali Miloš udavio se u prtljažniku automobila, jer za njega napred nije bilo mesta.

Kasnije se ispostavilo da je vozač Dušan Jovanović (19) vozio pijan, bez dozvole i položenog vozačkog ispita. Prošao je bez ožiljka, ali je osuđen na osam godina zatvora.

KUM UBIO KUMA U KAFANI, PA KAFANA IZGORELA

Nedaleko odatle, restoran "Carska ohota", u koji se šestoro mladih zaputilo pre sletanja s puta, izgoreo je pre mesec dana. Objekat je ostao poznat i po tome što je u njmu u decembru 2016. godine Aleksandar Jović ubio svog kuma Zorana Todorovića. Motiv ubistva bili su neraščišćeni odnosi i dugovi, kako je kasnije Jović tvrdio na sudu.

Kum je ubio kuma Foto: Telegraf

STRADALA TRI RADNIKA I VATROGASAC

U fabrici hartije na Adi Huji za kratko vreme poginula su dvojica radnika. Najpre 2013. godine pokretna traka povukla jednog radnika i uvukla u valjak, da bi tri godine kasnije telo drugog bilo pronađeno na dnu bazena sa hemikalijama za preradu papira.

Vatrogasci su jedva ugasili požar u kome je stradalo dvoje Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Prošle godine u ovoj fabrici je buknuo požar, koji su radnici najpre pokušali sami da ugase. Vatra se u međuvremenu rasplamsala, a kada su vatrogasci konačno stigli, sa stihijom je bilo gotovo nemoguće boriti se. U tragičnom požaru stradali su vatrogasac Milan Rmuš (36) i radnik fabrike Milenko J. (63).

UTOPILO SE DETE

Dečak star 14 godina utopiso se pre dva leta na Adi Huji, nakon što je sa još jednim drugom skočio sa pontona u Dunav. Dečaci su počeli da se dave, a primetili su ih ljudi koji su se našli u blizini. Dečaci koji su se zatekli u blizini uspeli su da spasu jedno dete i izvuku ga na obalu, međutim, drugi dečak je nestao ispod vode.  Ronilačka ekipa izvukla je njegovo telo.

VOZILO SAMO KRENULO UNAZAD?

Jedan muškarac (50) i devojka (26) survali su se pre osam meseci u Dunav, dok su sedeli u kolima. Oni su navodno neko vreme bili parkirani na Adi Huji, da bi u jednom trenutku vozilo samo krenulo unazad. Kako se na vreme nisu snašli da ga zaustave, upali su u vodu. Srećom, uspeli su da otvore vrata, isplivaju i prežive bizarnu nesreću.

U januaru auto je sleteo u vodu Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

ISPLIVAJU TELA, ALI I AUTOMOBILI

Tela samoubica i slučajno nastradalih Dunav neretko ispusti ovde, no dešava se da isplivaju i celi automobili, srećom, uglavnom prazna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA