Ðilas traži posebne tablice za službene automobile

Gradonačelnik Beograda smatra da u Srbiji i dalje postoji velika zloupotreba službenih vozila i predlaže njihovo vidno obeležavanje. rad Beograd je, zahvaljući merama za ograničenje korišćenja službenih automobila, za 3,5 godine uštedeo 230.000 litara benzina ili više od 300.000 evra

  • 1

Grad Beograd je, zahvaljući merama za ograničenje korišćenja službenih automobila, za 3,5 godine uštedeo 230.000 litara benzina ili više od 300.000 evra.

- Ukidanjem dolaska i odlaska funcionera sa posla službenim automobilima, kao i ograničenjem njihovog korišćenja, grad je uštedeo 50 odsto goriva, što na godišnjem nivou iznosi više od 100.000 evra - izjavio je za sutrašnji "Blic" gradonačelnik Beograda Dragan Ðilas.

Takođe, naveo je on, zahvaljući tim merama, uvedenim u septembru 2008. godine, više od 10 automobila ustupili smo i domovima zdravlja ili ih koristimo za prevoz više od 60 pacijenata na dijalizu.

Ðilas smatra da u Srbiji i dalje postoji velika zloupotreba službenih vozila i predlaže njihovo vidno obeležavanje uvođenjem registarskih tablica u nekoj drugoj boji, kako bi građani mogli da vide kada se i za šta se koriste.

Službena vozila grada Beograda su prošle nedelje vidno obeležena natpisom "Vozilo grada Beograda" sa obe strane, a gradonačelnik je pozvao Beograđane da prijave svaku zloupotrebu gradskih službenih automobila.

- Ukoliko van radnog vremena primete neko službeno vozilo grada Beograda, slobodno mogu da ga slikaju i da nam jave, da nam pošalju SMS poruku ili fotografiju na telefon 064/8091-621 ili preko mejla na sajt grada Beograda - rekao je Ðilas.

- Prošle godine automobil jednog državnog sekretara izgoreo je na Zvezdari u 10.30 sati. Nije mi jasno zašto bi državni sekretar išao službenim kolima na posao i kako to da u 10.30 sato ide na posao, a radi u Vladi - kazao je Ðilas.

(Telegraf.rs / izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA