≫ 

Ministar Stefanović posle Parade ponosa: Hvala građanima i policajcima, pokazali smo odgovornost i toleranciju

Među okupljenima bili su i političari

  • 56

Današnjom "Paradom ponosa", šetnjom od Slavije do Studentskog trga završava se Nedelja ponosa, koja je počela 10. septembra. Ovogodišnja kuma parade, koja se održava pod sloganom "Reci da", je novinarka i voditeljka Suzana Trninić.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović zahvalio se građanima i policijskim službenicima.

- Želim da se zahvalim građanima Srbije koji su pokazali odgovornost prema svojoj zemlji i toleranciju, kao i policijskim službenicima koji su svoj posao obavili na najbolji mogući način - rekao je Stefanović.

Među okupljenima, uoči početka šetnje u Ulici kralja Milana, bili su i ambasadori Francuske Frederik Mondoloni, Norveške Arne Sane Bjornstad, šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, Poverenica za ravnopravnost Brankica Janković.

Gradonačelnik Zoran Radojičić rekao je da je u Beogradu je danas praznik demokratije, praznik kada se slave svetske i evropske vrednosti i da je zadovoljan jer nema nikakvih problema.

U Beogradu su danas pripadnici LGBT populacije, ali i oni koji poštuju pravo drugih na slobodu i na svoje izjašnjavanje i da ta svoja prava javno iskažu. Veliko mi je zadovoljstvo, mislim da je ovo važan dan, da se pošalje poruka građanima sveta - poručio je gradonačelnik sa Parade ponosa.

Sva dešavanja sa današnje Parade ponosa možete pogleda ovde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA