Položen kamen temeljac za moderni poslovni centar "Navigator 2". Vesić: Pomažemo svima koji žele da investiraju u Beograd (FOTO)

Nova zgrada imaće osam spratova

Kamen temeljac za novi poslovni objekat "Navigator 2", koji u Bulevaru Milutina Milankovića gradi "MPC Properties" svečano su položili danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktor "MPC Properties" Ingo Nisen.

U Kini će biti potpisana dva veoma važna ugovora za Beograd, Vesić najavljuje: Pored obilaznice, stižu i novi električni autobusi

Novi poslovni centar gradi se odmah pored postojećeg "Navigator 1", a njegovom izgradnjom čitav poslovni kompleks biće kompletiran i imaće 45.000 metara kvadratnih. Nova zgrada imaće 27.000 kvadrata za izdavanje i biće završena 2020. godine.

Foto: A. Nalbantjan

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić zahvalio se investitoru što gradnjom novog objekta pomaže otvaranju novih radnih mesta.

- Svaka nova zgrada znači posao za našu industriju, ali i nova radna mesta. Za 2018. godinu grad je izdao dozvole za oko 750.000 kvadrata i to je apsolutni rekord. Za oko 50 građevinskih dozvola nego u isto vreme prošle godine i od 150 do 200 lokacijskih uslova više. To govori da je naš grad interesantan i privlačan za investicije. Mi ćemo nastaviti da podržavamo svakoga ko hoće da gradi u našem gradu. Nadam se da će nići i "Navigator 3" i "Navigator 4" i "Navigator 5" i da ćete imati interes da radite kod nas - izjavio je Goran Vesić.

Foto: A. Nalbantjan

On je dodao i da svi investitori koji ulažu 10 i više miliona evra imaju posebnu pomoć grada u postupku dobijanja građevinske dozvole, a oni sa investicijama većim od 50 miliona evra mogu da se oslone i na posebnu radnu grupu.

Kompanija "MPC Propertis" poznata je po svojim ulaganjima u Beograd, a kako ističu, poslovni centar "Navigator 2" je još jedan važan projekat koji će biti sagrađen po najvišim standardima i po principu "zelene gradnje". U pitanju je investicija od 45 miliona evra, naglasio je direktor "MPC Properties" Ingo Nisen.

Foto: A. Nalbantjan

- Ideja je da ovo bude poslovni prostor po najvišim standardima, ali da bude upotpunjen i drugim ponudama koje možemo da pružimo zaposlenima, od mikroklime do zaštite životne sredine. "Navigator biznis centar" otvorili smo u septembru 2016. godine, a "Navigator biznis centar 2" otvorićemo na proleće 2020. godine - kazao je Nisen i zahvalio se svima koji su doprineli da se ovaj projekat realizuje, izvođačima i gradu koji je na vreme obezbedio dozvole.

Foto: A. Nalbantjan

"Navigator 2" imaće osam spratova, podzemnu garažu na tri nivoa i 500 pokrivenih parking mesta.

(M. Beljan - m.beljan@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA