≫ 

Mali princ na Gardošu: Prelepi prizor koji krasi zemunski park, oduševiće sve sanjare u Beogradu (FOTO)

Šta li je u Dunavu video?

  • 0

Povodom obeležavanja stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata i prisajedinjenja Zemuna Srbiji i u znak počasti srpsko-francuskom prijateljstvu koje je utemeljeno u Velikom ratu, opština Zemun, Udruženje "Dom kulture Zemun" i Turističko društvo Zemun su u okviru manifestacije "Dani evropske baštine" organizovali šetnju Gradskim parkom Zemun.

Posetioci ovog programa imali su priliku da uz pomoć turističkog vodiča saznaju nešto više o kulturno-istorijskim znamenitostima i stablima u parku, a zatim su prisustvovali svečanom otvaranju likovne kompozicije – mozaika "Mali Princ na Gardošu".

Norvežani napustili lep život i velike plate, pa se preselili u Beograd: Ovde su pravili svadbu, planiraju čak da pokrenu i biznis kod nas (FOTO)

Udruženje je postavilo mozaik na zid koji razdvaja Kliničko-bolnički centar Zemun od gradskog parka sa željom da se svako ko zastane obraduje ovom likovnom delu, ali i da pacijentima koji se u blizini leče pošalje dobru vibraciju. Tema mozaika je urađena po motivima savremene bajke za decu "Mali Princ".

Autor idejnog rešenja mozaika je akademski slikar Srđan Arsić, a mozaik koji zauzima prostor od 6,3 kvadratna metra su pravili članovi Udruženja "Dom kulture Zemun".

U umetničkom delu programa priređen je meditativni performans "Mozaik života" holističke umetnice Maje Pakić, uz muzičku podršku benda Udruženja "Doma kulture Zemun".

VIDEO: Rusi napravili mural u čast jednog igrača Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA