≫ 

"Pljuje nas, kune decu, naziva ku*vama": Medicinske sestre zbog navodne torture doktorke kolektivno otvorile bolovanje

"Telegraf" je razgovarao sa medicinskim sestrama surčinskog Doma zdravlja koje su bile meta njenog bahaćenja i iživljavanja

  • 40

Medicinske sestre na odeljenju pedijatrije u Opštini Surčin tvrde da od 2015. godine trpe torturu doktorke Danijele Živaljević, a kulminacija katrastrofalnih odnosa dogodila se prošlog petka, kada je pomenuta doktorka navodno izgovorila "osvanuće vam krvavi ponedeljak".

Živaljevićeva slovi za osobu koja se u više navrata ogrešila o pravila ponašanja, kada je izbacivala pacijente iz ordinacije i histerisala na njih, pa joj je Dom zdravlja Zemun dao otkaz, ali ju je inspekcija rada ipak vratila na radno mesto. Nakon toga je često premeštana, pa je tako iz Doma zdravlja Zemun odlazila u ogranke u Zemun Polju, Surčinu, Boljevcima, Bečmenu.

"Telegraf" je razgovarao sa medicinskim osobljem koje su bile meta njenog, kako one tvrde, bahaćenja i iživljavanja. Usled psihičkog maltretiranja i mobinga na poslu one su bile prinuđene da otvore bolovanje i dobile su upute za psihologa. Kako kažu, to što su trpele godinama, nije više bilo moguće izdržati.

- Ona nas svakodnevno maltretira, preti nam, huška pacijente protiv nas. Njeno ponašanje u početku je bilo bahato. Zaključavala je ambulantu, nije htela da prima pacijente, kada su pacijenti negodovali, zvala je policiju. Potom je svojim pacijentima manipulisala na jedan vrlo inteligentan način, tako što ih je zadržavala u ordinaciji po sat vremena, a onda drugi ljudi nisu dolazili na red - rekla nam je jedna od sestara.

"POKLAĆU VAS, KU*VE" 

Druga njena koleginica, dodala je da ih je često i klela, govoreći "da bog da ti se dete ne probudilo", a nadimci kojima ih je redovno "čašćavala", bili su "lokalne ku*ve, idioti, špijuni".

- Tenzija je počela da bude sve veća, jer je došlo i do pretnji smrću "poklaću vas sve", uralala je na nas - kaže još jedna medicinska sestra. Međutim, ni tu nije bio kraj iživljavanja, kako kaže osoblje ove zdravstvene ustanove.

PLJUNULA SESTRU KOJA JE ZAVRŠILA U PREDINFARKTNOM STANJU?

Još jedna, od naše tri sagovornice, ne može da se smiri ni sada kad se seti scene koja je jednu od njenih koleginica mogla koštati života. Doktorka Danijela Živaljević je, prema njihovim rečima, pljunula medicinsku sestru u Domu Zdravlja Opštine Surčin, a napadnuta žena završila je u Zemunskoj bolnici, u predinfarktnom stanju.

Kolektiv medicinskih sestara obraćao se svom rukovodstvu, ali su reakcije izostale. Doktorka se samo "selila" iz ambulante u ambulantu - od Bečmena, Boljevaca, Dobanovaca, Jakova, pa do Surčina, a onda opet Boljevaca. Upravo ova sela pripadaju opštini Surčin, a sve ingerencije nad tom ustanovom ima Dom zdravlja Zemun.

Printskrin: Youtube/RTV Mag

U ZEMUNU POTVRĐUJU SUKOBE

Kako bismo proverili da li su ovi navodi naših sagovornica istiniti, kontaktirali smo direktorku zemunskog Doma zdravlja. Na naše pitanje, da li je upućena u situaciju, kao i da li su ranije pristizale žalbe sa obeju "zaraćenih strana", dobili smo krajnje minimalan odgovor.

Medicinske sestre u Domu zdravlja "Zemun" i dr Danijela Živaljević su imale primedbe na uzajamni rad - kratko nam je rečeno.

Na pitanje kako je došlo do toga da je doktorka vraćena na radno mesto koje administrativno pripada Domu zdravlja u kom je dobila otkaz, rečeno nam je:

- Dr Danijela Živaljević je rešenjem Inspekcije rada vraćena na radno mesto specijaliste pedijatrije do okončanja sudskog spora koji Dom zdravlja "Zemun" vodi sa njom - odgovorili su iz ovog doma zdravlja.

Brojni pacijenti premeštali su navodno svoje kartone u one ambulante gde postoji još neki pedijatar sem Danijele Živaljević, a najdrastičniji potez bilo je zatvaranje odeljenja pedijatrije u Bečmenu.

Printskrin: Youtube/RTV Mag

OGLASILA SE I DOKTORKA ŽIVALJEVIĆ

Nakon brojnih optužbi upućenih doktorki Danijeli Živaljević, nazvali smo je, kako bi nam ispričala svoju stranu priče. Prvo smo se dotakli uvreda koje medicinske kažu da je ona izgovorila.

- Neću komentarisati te reči, jer to nije u mom stilu, niti se tako izražavam. Da sam rekla da su one udruženi klan koji radi na tome da dobar lekar, kao što sam ja, ode, rekla sam. Ja imam četiri titule: doktor medicine, doktor stomatologije, specijalista pedijatrije, magistar fiziologije i patološke fiziologije. Sebe smatram profesionalcem, što govori i to da imam 5000 opredeljenih pacijenata - rekla je Danijela za "Telegraf", koja sa ponosom ističe da je unuka kralja Nikole.

Ona je dodala i da ne zna kako ona uznemirava sve te medicinske sestre kada radi samo sa jednom u smeni. Potom smo joj rekli da znamo da radi u Boljevcima, ali dežura u Surčinu, a ona je na to odgovorila da ona već neko vreme nije bila dežurna, jer je bila na bolovanju i odmorima, pošto joj je polomljena ruka.

Tvrdila je da je nepoznati napadač metalnim bokserom pokušao da je udari u ordinaciji, a ona je braneći se polomila zglob.

- Gde su tada sestre bile da me zaštite? Bez obzira što s nekim s kim radite niste u dobrim odnosima, logično je da najpre ne pustite nepoznato lice u ordinaciju, a potom i da ga zaštitite - rekla je Danijela negirajući da ona sprovodi torturu nad bilo kim, jer ona sa tim sestrama, kako kaže, ni ne radi svaki dan.

Kazala je i da to što su medicinske sestre dobile upute da idu kod psihologa poteže jedno drugo pitanje, a to je kako osobe u takvom psihičkom stanju mogu da rade sa decom.

Zajedničko htenje izrazio je i kolektiv medicinskih sestara u Surčinu i dr Danijela Živaljević - obe strane smatraju da bi odlično i korektno bilo kada bi se Danijela vratila na radno mesto sa kog je i poslata  Surčin, a to je Zemun.

VIDEO: Žena puši na onkologiji

(S. Čenad - s.cenad@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mila

    13. mart 2019 | 20:45

    Zena je nelečeni sociopata. To zna ceo Zemun! Svima onima koji je štite, želim da im ONA leči njihovu decu.

  • Nikola

    13. mart 2019 | 20:39

    A JA CEKAM 5SATI U CEKAONI A KAD DODJEM NA RED GLEDA ME KAO DA SAM JOJ UBIO MAJKU TO JE SRPSKA MEDICINA

  • Axel

    13. mart 2019 | 21:48

    Sto vise titula to veci kompleksas pa se onda izivljava na drugima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA