≫ 

Pogibija dvoje ljudi nije ništa pomerila s mrtve tačke: Pančevac se raspada, ponovo će neko stradati (FOTO UPOZORENJE)

Ogradom za koncerte su popunili probijeni deo, ukratko, ono što smo zatekli na mostu je blago rečeno SKANDALOZNO

  • 25

Nesreća za nesrećom, tragedija za tragedijom nižu se na jednom od najdužih i najjezivijih beogradskih mostova - Pančevcu. Većina udesa je na njemu je ostavila trag.

Foto: Telegraf

Ograda smrti na Pančevcu vapi za rekonstrukcijom: Česte su nesreće na ovom mostu, a sve više njih ima fatalan ishod (VIDEO)

Savijena ograda na više mesta, koja nikada nije popravljana, danas svedoči o nezgodama iz kojih su mnogi izlazili kao pravi srećnici, jer ih je tako malo delilo od slobodnog pada u zlokobnu reku.

Opasnost: ograda je na više mesta ulubljena i oštećena, Foto: Mateja Beljan

Mirka i Vesnu Ranković pre nedelju dana ograda, ipak, nije zadržala. Poginuli su na pristupnom nadvožnjaku mosta, kada je njihov "jugo" nakon manjeg udesa probio ogradu i sleteo na tlo sa visine od 17 metara.

Trulež: Zaštitna ograda na samom prilazu mostu potpuno je propala, Foto: Mateja Beljan

Dok sam se približavao mestu sa kojeg sam pre nedelju dana gledao telo nesrećne žene, gazeći istrulelo gvožđe, došao sam do znaka koji upozoravaju na opasnost - ograda je srušena u teškoj nesreći nije vraćena.

Na mestu fatalne nesreće postavljena je pomoćna ograda kakvu viđamo na ulicama kada su radovi ili koncerti, Foto: Mateja Beljan

Umesto toga, stoji privremena ograda kakvu možemo videti na ulicama kada su zbog neke manifestacije zatvorene ulice. Vezana je samo žicom. Na tom mestu neko je u znak sećanja na Mirka i Vesnu okačio džemper. Od ove slike na vetrovitom mostu, sablasno praznoj pešačkoj stazi i uz nesnosnu buku kamiona, autobusa i automobila, doslovno se ledi krv u žilama.

Poslednja u nizu nesreća nije jedina koja je odnela živote. Cveće i slika jednog Marka opominju prolaznike Foto: Mateja Beljan

A znaci smrti na svakom su ćošku. Na samom početku stoji cveće i slika jednog mladića koji je stradao na tom mestu. Nekoliko bandera doslovno je presečeno. I to je tek prilazni put ovom starom, dugom i opasnom mostu.

Izletalo se i na prugu, Foto: Mateja Beljan

Tek kada sam se približio metalnoj konstrukciji, shvatio sam koliki put me čeka do Krnjače. Most je bio skriven u izmaglici, a buku motora nadjačavale su sirene opreznih vozača, koji su me kao jedinog pešaka na uskoj stazi upozoravali na opasnost.

Mostom idu pešaci, automobili, autobusi, kamioni, vozovi... Foto: Mateja Beljan

Ne čini se da je ograda na samom mostu nestabilna i u boljem je stanju nego na prilazu, ali svakako je nagriza trulež. Spojevi su počeli da propadaju, a beton je nagrizla so.

Most vapi za rekonstrukcijom, Foto: Mateja Beljan

U jednom trenutku magla je bila tolika da se nije videla ni leva ni desna obala. Stajao sam iznad moćne reke dok su most istovremeno osvetljavali i zraci jutarnjeg sunca koji su se kroz nju probijali.

Ostaci nekog udesa, Foto: Mateja Beljan

Pod nogama sam koračajuči osetio škripu stakla. Kristal, sitni delovi plarike branika i ogledala retrovizora svedoče o opasnostima koje vrebaju na ovom mostu.

Rupa na pešačkoj stazi, Foto: Mateja Beljan

Još jedan krajputaš kod pruge upozorava da bi svako pretrčavanje mosta za pešake moglo da bude kobno.

Kada se nesreća dogodi, putari zaborave da saniraju ogradu, Foto: Mateja Beljan

I kada sam poželeo da pređem sa druge strane da bih bolje fotografisao trulež i oštećenja shvatio sam da se automobili približavaju takvom brzinom da je svaki silazak sa uske stazice za pešake smrtno opasan.

Posebno upozorenje za bicikliste, Foto: Mateja Beljan

Preko mosta se ne može ni biciklom - na početku stoji jasno upozorenje da je potrebno koristiti trotoar i preći sa druge strane kao pešak.

Ukoliko u vašem kraju primetite sličan problem, pošaljite nam fotografije ili tačnu lokaciju, kako bismo ih objavili i od nadležnih zatražili da reaguju.

VIDEO: Stravična saobraćajna nesreća na Pančevcu

(Mateja Beljan - m.beljan@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    9. oktobar 2018 | 18:28

    Popravite most!!! I ko ce da odgovara za smrt ljudi...niko po obicaju

  • Grundfos

    9. oktobar 2018 | 17:28

    Ima para! Gde je novac od putarine? Koliko dajemo kad registrujemo automobile,kad kupujemo benzin? Sramota!

  • Marija

    9. oktobar 2018 | 18:30

    Ne samo sto je most u katastrofalnom stanju, jos se i kopa sljunak odmah pored mosta..da li se neko bavo tim da li je to dozvoljeno i kako to utice na stabilnost mosta...izgleda da nikome nije bitno da li ce se on srusiti i mi zajedno u Dunav sa njim!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA