SKANDAL: Uselili ih u stanove koji nemaju struju!

Više od stotinu stanara zgrade sa oznakom 4G u novom naselju Stepa Stepanović na Voždovcu dobilo je još prošle nedelje ključeve od stanova, ali i dalje nemaju struju

  • 1

Više od stotinu stanara zgrade sa oznakom 4G u novom naselju Stepa Stepanović na Voždovcu dobilo je još prošle nedelje ključeve od stanova, ali i dalje nemaju struju.

Bez obzira na to, pojedini stanari su se uselili u svoje domove, a u Elektrodistribuciji Beograd tvrde da će trafo stanica u ovom stambenom bloku početi da radi danas, pošto im je Direkcija za izgradnju Srbije poslala svu neophodnu dokumentaciju.

Od prve podele ključeva u ovoj lameli prošlo je skoro 10 dana, pa su stanari počeli da sumnjaju u to da se, kako im je rečeno, radi samo o sitnici.

- Dobili smo još pretprošlog utorka ključeve i počeli da se useljavamo u zgradu. Pošto nije bilo struje, rekli su nam da slobodno potpišemo saglasnost da je sa stanom sve u redu i da je posredi mali kvar na trafou, koji će brzo biti otklonjen. Međutim, taj kvar do sada nije otklonjen. Pošto nismo videli nikakve radnike, da rade na famoznom trafou u zgradi pozvali smo EDB. Tamo su nam nezvanično rekli da nije kvar u pitanju, već da su iz Direkcije za izgradnju Srbije poslali manjkavu dokumentaciju o ispunjenosti tehničkih uslova i da se zato struja ne pušta - kaže dr Marko Ković, jedan od stanara .

Zanimljivo je da su u Direkciji za izgradnju Srbije i EDB navodili različite razloge zbog čega nema struje u pomenutoj zgradi. U Direkciji su i dalje tvrdili da se radi o sitnici i da je pitanje dana kada će biti rešeno.

- Radi se o sitnom delu na trafostanici, koji treba da uradi EDB. Ne mogu sada konkretno da kažem šta je posredi, ali će se sve rešiti za dan-dva. Zgrada ima upotrebnu dozvolu, prošla je tehničlki prijem i sve je urađeno po propisima, pa stanari nemaju razlog za brigu- kaže Dragan Grujić, direktor Građevinske direkcije Srbije.

U EDB su se složili da će trafo stanica početi ubrzo da radi, ali ističu da nisu odgovorni za to što stanari već nedelju i po dana čekaju struju.

- Tek smo ove nedelje dobili tehničku dokumentaciju od Direkcije, pa ćemo danas prvi put pustiti u rad trafo stanicu, koja će snabdevati strujom i ostale završene lamele u ovom naselju- kažu u EDB.

(A. T. / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA