FLU: Studenti bez dogovora sa dekanom, nastavak protesta

Akademci, koji su zgradu Fakulteta likovnih umetnosti zaključali rano jutros, na sastanku s dekanom Milutinom Dragojlovićem nisu došli do konkretnog dogovora u vezi sa zahtevom da dobiju bolje uslove za upis naredne godine studija

  • 0

Studenti Fakulteta likovnih umetnosti (FLU) na sastanku s dekanom fakulteta Milutinom Dragojlovićem nisu došli do konretnog dogovora koji bi doveo do okončanja protesta.

Dekan je predložio studentima da naprave svoj plan bodovanja i rangiranja i da mu ga dostave, pa da zajedno pokušaju da osmisle način izlaska iz krize koji bi zadovoljio sve.

Poblemi koje imaju studenti koji su postigli maksimalan broj bodova, a nisu na budžetu rešavaju se na nivou Ministarstva prosvete, pa je načelni dogovor da delegacija fakulteta koju bi činili predstavnici studenata i dekan zakažu razgovor sa nadležnima u ministarstvu.

Akademci su zgradu zaključali rano jutros, u okviru drugog dana protesta zbog toga što im ni 60 ESP bodova, odnosno činjenica da su položili sve ispite, nije garancija da će školavanje moći da nastave na budžetu.

- Tražimo da svi koji imaju 60ESP bodova studije nastave kao budžetski studenti, dok oni koji imaju 56 ESP bodova i preneli su dva teorijska ispita, budu oslobođeni plaćanja školarine koja iznosi 150.000 dinara. Takođe, tražimo veće kvote za master studije - rekao je student završne godine Marko Tomanović.

On kaže da je noćas na fakultetu prespavalo sedam studenata, da je sinoć dolazila policija, ali samo u obilazak.

- Nastave ni danas neće biti, a nekoliko profesora nam je obećalo da će nas podržati i da će danas doći da održe javno predavanje - najavio je Tomanović.

(M. S. / Tanjug, Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA