POŽAR U NARODNOM: Velika scena skroz izgorela, predstave za decembar otkazane! (FOTO)

V. d. direktora pozorišta Dejan Savić kaže za Telegraf da će uzrok požara, koji je zahvatio Veliku scenu tog pozorišta, biti poznat do kraja dana, a da će publika na Veliku scenu u najboljem slučaju moći da dođe tek u januaru 2013. godine. Karte za predstave moći će da se vrate

  • 1

Jutro nakon požara koji je zahvatio Veliku scenu Narodnog pozorišta v. d. direktora ove ustanove Dejan Savić kaže za Telegraf da uzrok požara nije poznat, a da su sve predstave otkazane, u najboljem slučaju do januara. On napominje da bi problem bio mnogo manji da Beograd ima zgradu Opere, ali ističe da će se i lično angažovati kako bi šteta što pre bila sanirana.

- Stanje je redovno, ali ipak napeto. Administrativni deo zgrade radi, kao i scena Raša Plaović, ali su predstave na Velikoj sceni, nažalost, otkazane do daljnjeg - započinje Savić priču za Telegraf.

Prema njegovim rečima, balet "Žizela" biće prebačen u Sava centar, ali mnoge velike i poznate predstave nije moguće tamo odigrati.

- Da Beograd sad ima zgradu Opere i još jednu scenu Pozorišta, sada bi problem bio daleko manji. Mnoge predstave je teško prebaciti u Sava centar, a da ironija bude veća, mi smo ceo decembar rasprodali. Publika je konačno počela da se vraća u pozorište i duša me boli što se ovo dogodilo. Decembar je izgubljen i ako uspemo da održimo Novogodišnji koncert 13. januara 2013, ja ću biti presrećan - iskren je Savić.

U nastavku razgovora Savić dodaje da uzrok požara još nije poznat.

- Prvi deo uviđaja izvršen je sinoć, drugi deo je u toku, sada dok mi razgovaramo, a čekamo i kriminalističku policiju da dođe. Takođe, tokom dana će doći i predstavnici naše osiguravajuće kuće. Mislim da ćemo do kraja dana imati makar okvirne informacije zašto nam se ovo dogodilo - kaže v. d. direktora Narodmog pozorišta za naš portal.

Prema njegovim rečima, iako je situacija bila potresna, scena koju je zatekao u pozorištu neposredno po izbijanju požara bila je krajnje dirljiva.

- Prvo, naše osoblje, kao i vatrogasne ekipe su reagovale krajnje brzo i efikasno i zahvaljujući njima šteta je svedena na najmanju moguću meru. Takođe, u Pozorište su odmah došli i predstavnici Ministarstva, zamenik ministra i državni sekretar, kao i zamenik gradonačelnika Aleksandar Antić. Posebno me je dirnulo to koliko je uumetnika došlo u svoje pozorište, da podrži i da pomogne. Srce mi je bilo puno - rekao nam je Savić.

On dodaje da je pred zaposlenima u Narodnom pozorištu sada težak posao u kome i on sam namerava da učestvuje.

- Jutros sam došao u trenerci i patikama. Samo čekam da se svi uviđaji završe, da mogu da izađem na scenu i da vidim šta treba da pomognem. Mnogo ćemo raditi, kako bismo Veliku scenu što pre pripremili za predstave, i što je još važnije, za publiku - poručio je Savić.

Ulaznice za tri predstave koje se igraju na Velikoj sceni Narodnog pozorišta mogu da se vrate na blagajni nacionalnog teatra ili da se posle 25. decembra zamene za termine u januaru 2013. godine.

U pitanju su ulaznice za predstave "Kraljica Margo" (4.12.), "Seviljski berberin" (5.12.) i "Mizantrop" (7.12.).

Zvanična informacija o izvođenju predstava na Velikoj sceni, kao i o dinamici i vraćanju ili zameni karata za preostale predstave sa repertoara Velike scene do kraja meseca biće saopštena javnosti u petak, 7. decembra.

(M. Stojanović / Foto: Tanjug)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • žika pauk

    4. decembar 2012 | 01:13

    nakmanje mesec dana odmora,a plata leže...pa nekoliko meseci pa opet odmor.a plata leže...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA