VEČE NA "PLAVOM MOSTU": "Pušenje 1.000 dinara, je**nje isto, komplet 2.000! Nema popusta, rođače!" (FOTO)

- "Ubiše" nas ove kurve iz oglasa. Dođu ti kući i odu taksijem, ali kod njih nema za dve hiljade, kod njih je 60 evra po satu. Kod nas uglavnom dolaze šoferi, radnici i oni s manje para. Nema pogađanja, ko hoće j...anje, obavezan je kondom - priča jedna od beogradskih prostitutki

  • 16

Iako je temperatura u Beogradu poslednja dva dana jedva prelazila nulu, u delu Beograda oko Plavog mosta, tradicionalnog okupljališta "kraljica noći", radi se naprestano i naporno.

Na više lokacija u razmaku od nekoliko stotina metara, "prodavačice ljubavi" nude svoje usluge i cupkanjem pokušavaju da se ugreju od hladnoće. Mušterije, po pravilu u automobilima, zastanu, raspituju se za cenu. Većina produži, ali ima i onih koji otvore suvozačeva vrata, prostitutka uđe i odvezu se zajedno. Nakon određenog vremena, ista devojka se vraća na svoje radno mesto i čeka sledeću mušteriju. I tako do duboko u noć.

Ekipa Telegrafa provela je jedno veče s ovim ženama, uglavnom Romkinjama različitih životnih dobi, koje dežuraju na ovom potezu od deset uveče, pa sve do ranih jutarnjih sati. Većina njih neće da priča, ni da se slika. Ne žele da otkriju svoj identitet da ne bi, kako kažu, bile uhapšene.

- Ma, da li si ti lud? Kakvo slikanje, 'ajde beži! Pa, nisam ja nenormalna, da me u novine objaviš, pa da me privedu - kaže jedna od njih.

Na insistiranje da ipak nešto kaže više o sebi, devojka počinje da preti da će zvati pomoć.

- Marš bre u tri lepe, neću da ti pričam, 'ajde gubi se da ne pukne pi*ka - viče na nas besna devojka, ne starija od dvadeset godina.

Videvši da nismo poželjni na tom mestu jer kvarimo posao, nastavljamo dalje. Iza krivine, tri stotine metara odatle, dve devojke takođe nude ljubavne usluge. Jedna je starija, ima oko trideset godina, dok je njena koleginica znatno mlađa, maltene tinejdžerka. Obučene u tesne farmerke i tanke jakne. Ni one ne vole novinare.

- 'Ajde produži, ništa ne pričam za novine. Beži!Šta? Niste novina? Portal? Nema veze, ni za njega neću da pričam, 'ajde paljba - decidirana je starija prostitutka.

Taman kad smo pomislili da nećemo imati sreće, na trećoj lokaciji prostitutka koja se predstavlja kao Danijela pristaje na kratak razgovor, uz striktna upozorenja da nema slikanja, niti intimnih pojedinosti oko njene porodice.

- Pušenje ti je hiljadu, j..anje isto toliko. Komplet usluga dve crvene. Nema popust, rođače! Ko hoće, plati. Uglavnom radim po kolima, ima dosta mračnih ulica ovde u blizini. Tu, oko zgrada, a blizu je i Marinkova bara. Sve traje najviše pola sata. Za jedno veče, ako imam četiri mušterije, to je premija. I tako ti je uglavnom sa svakom od nas. Skoro sve imamo šefa, s njim se deli zarada pola-pola, on je kao zaštita. Ima svakakvih, pun Beograd debila u ludaka. Ne mogu sve sama - kaže naša sagovornica, i napominje da je "zaštitnik" njen dečko, s kojim deli novac.

- Hladno je, pa je izašla samo ona koja mora. Ima posla, neću da se žalim, ali je pre bilo mnogo više. "Ubiše" nas ove kurve iz oglasa. Dođu ti kući i odu taksijem, ali kod njih nema za dve hiljade, kod njih je 60 evra po satu. Kod nas uglavnom dolaze šoferi, radnici i oni s manje para. Nema pogađanja, ko hoće j...anje, obavezan je kondom - otkriva Danijela.

Dodaje da uglavnom nemaju problema s policijom, ali da se desi s vremena na vreme da ih patrole rasteruju, a da pojedine budu i uhapšene.

- Non-stop sam ovde, mora da sam zapisana kod njih. Budu i racije, pa nas đuture pokupe. Kazne? Uglavnom od petnaest dana do mesec dana zatvora, i onda izađemo. A one kurve iz Picinog parka čekaju da ih uhapse zimi, da imaju gde da se ogreju i najedu - šaljivo će Danijela.

Nakon ove rečenice, hitar pogled u stranu. Videla je nešto što je uznemirilo, naprasno prekida razgovor i odlazi. Gledamo i mi u istom pravcu, gde je sivi "opel" nemačkih tablica, parkiran dvadesetak metara od nas. Četvorica korpulentnih Roma gleda u nas. Više je nego jasno da je neka od prostitutki koju smo sreli pre Danijele pozvala "pomoć prijatelja".

Videvši "koliko je sati", kupimo smo se, sedamo u auto i napuštamo "njihovu teritoriju". Međutim, sivi "opel" kreće za nama i prati nas nekoliko stotina metara. Odlučujemo se da stanemo i vidimo šta hoće. Automobil prilazi do nas, stoji neko vreme. Posmatraju nas nemo, bez gestikulacija i bilo kakvih pokreta, a onda nas obilaze. Jako turiranje, i za nekoliko sekundi već su van našeg vidokruga.

Poruku smo shvatili. U najkraćem mogućem roku izgubili smo se u ledenoj beogradskoj noći.

(I. Mitkovski / Foto: Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sneza

    4. decembar 2012 | 22:33

    da ju je covek ponudio da bere maline letos,ne bi pristala...ovo joj lakse...

  • xxwx

    4. decembar 2012 | 23:45

    Ima neki popust za studente? :D

  • srba

    5. decembar 2012 | 12:17

    joj sto volim kad godina izda, sve poskupi i pojeftini pxxda!!!! :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA