JELKE SA BUSENOM: Prodaja na tri lokacije, cena od 1.300 do 1.700 dinara

Svi ljubitelji prirodnih jelki koji žele da doprinesu zaštiti životne sredine stabla sa busenom mogu kupiti u cvećari na Cvetnom trgu i u rasadnicima u Ulici vojvode Stepe 405 na Voždovcu i Marije Bursać bb u Zemunu

  • 1

JKP "Zelenilo Beograd" ove godine organizovalo je prodaju jelki sa busenom na tri lokacije u gradu - u cvećari na Cvetnom trgu i u rasadnicima u Ulici vojvode Stepe 405 na Voždovcu i Marije Bursać bb u Zemunu. Cena jelke sa busenom, u zavisnosti od visine, kreće se između 1.300 i 1.700 dinara.

U saopštenju ovog preduzeća apeluje se na građane da tokom pripreme za novogodišnje praznike kupuju jelke sa busenom, jer time utiču na smanjenje seče mladih stabala četinara i doprinose zaštiti životne sredine.

- Posle praznika sugrađani jelku mogu da posade u svojim dvorištima, ali moraju da imaju na umu da će ona u narednim godinama izrasti u visoko drvo, pa zato pažljivo treba da odaberu mesto za sadnju. Takođe, moraju da vode računa o tome da sadnicu ne posade suviše blizu objekta, a ukoliko nemaju adekvatno mesto za sadnju, mogu da je donesu u naše rasadnike kako bi je naši radnici posadili na određenu površinu u gradu - navode u "Zelenilu".

Takođe, iz ovog preduzeća upozoravaju građane da je poželjno voditi računa o tome kako se jelka ukrašava.

-  Naročito treba da se vodi računa o kićenju vrha jelke, jer ako se on ošteti, drvo odumire. Zbog toga je potrebno da se prvo uz vrh postavi olovka, pa tek onda ukras. Jelku takođe ne treba postaviti blizu grejnog tela. Tokom praznika potrebno je da se redovno orošava i zaliva odstajalom vodom sobne temperature, dva do tri puta nedeljno. Kada prođu praznici, drvo ne treba odmah da se iznosi napolje na mesto sadnje, već treba obezbediti period prilagođavanja. Najbolje bi bilo da se jelka ostavi nekoliko dana u hodniku, a potom se posadi u odgovarajućim uslovima - kada zemlja nije zamrznuta, to jest kada spoljna temperatura nije ispod nule - poručuju u JKP "Zelenilo Beograd".

Podsetimo, ukoliko svoje mališane želite da, osim lepo ukrašenom jelkom, obradujete i Deda Mrazom, to zadovoljstvo koštaće vas između 1.800 i 15.000 dinara.

Podsetimo, Telegraf je za vas pripremio i nekoliko predloga kako da vaš dom ove Nove godine zablista, kao i načine da svoj prostor obogatite jelkama, koje uopšte ne moraju da budu zelene i prirodne.

(M. S.)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    23. decembar 2012 | 18:33

    Danas bio da kupim...ostalo jos 10ak komada od 1700 din.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA