EKSKLUZIVNO: Tajne novogodišnje žurke u Beogradu!

Ponoć se čeka u iznajmljenoj kući na Dedinju ili Senjaku u kostimu, s maskom, uz obavezno učešće u seksi-igrama i konzumiranje mnogo alkohola, pa i narkotika. Cena zakupa vile ide i do 3.000 evra!

  • 11

Definicija novogodišnje žurke zatvorenog tipa razlikuje se u zavisnosti od toga koliko imate para. Ako ste u onoj kategoriji s plićim džepom, onda žurka zatvorenog tipa izgleda ovako: "Nađete tipa, zatvorite ga, i žurka!" No, ako ste među onim malobrojnijim srećnicima, koji će u Novu godinu ući punih džepova, onda žurka ovog tipa, prema saznanjima do kojih je došla ekipa Telegrafa, izgleda daleko kompleksnije.

Malo je poznato da su čuvene gradske novogodišnje žurke “Širom zatvorenih očiju” osmišljene prema uzoru na istoimeni Kjubrikov film, zapravo kroki onoga kako, barem u vizuelnom smislu, izgledaju prestižne beogradske novogodišnje zabave zatvorenog tipa. Ono što ih povezuje su, pre svega, koncept venecijanskog maskenbala, po mogućstvu organizovan u nekom od rezidencijalnih zdanja predratne Kraljevine Srbije (ove godine će to biti rezidencija kneza Pavla u Šafarikovoj ulici i balska dvorana dinastije Obrenović u Resavskoj) uz mnogo, mnogo pića.

Prema rečima čuvene gradske face, 37-godišnjeg biznismena M.V. koji je preko svoga oca “na velika vrata” ušao u ovaj svet, ove žurke su miljama daleko od onih koje široka javnost smatra prestižnim, a održavaju se u “Ušću”, “Kolonijal sanu”, “Opijumu” ili “25. Maju”, uz prisustvo brojnih političkih i estradnih zvanica:

- Na tim partijima je nezamislivo videti švedski sto od 50 metara s đakonijama od ajkule, puževima i morskim plodovima, baš kao i bilo koje od poznatih lica s malih ekrana. Pripreme se vrše mesecima unapred, a zabava je rezervisana isključivo za dobrostojeće bliske prijatelje organizatora, koji se kao po pravilu nalaze “u senci”, onih koji se eksponiraju u javnosti. Cela procedura je krajnje diskretna, a počinje tako što se kovertirana adresa stavlja u sanduče gosta, bez naznake pošiljaoca.

Prema priči našeg izvora, na žurku se ne dolazi bez kostima i maske, obavezno je prisustvo jednakog broja muških i ženskih gostiju, a učešće u dekadentnim seksi igrama je nešto što se podrazumeva:

- Ovde pravilo o nošenju kostima od 3.000 dinara, koji se može nabaviti u bilo kojoj od onlajn novogodišnjih prodavnica tokom učešća u nekoj od seksi igara, ne važi! Specijalne kostime nabavlja organizator, i to obično od gradskih šanera, do kojih se dolazi preko preporuke - objašnjava nam M.V. dodajući da je njemu kostim stigao pre desetak dana.

Novogodišnji parti odvija se u nekoj od dvadesetak raspoloživih kuća za zakupljivanje u najelitnijim delovima Dedinja, Senjaka, ili Vračara kod prethodno dobro proverenih vlasnika. Početna cena zakupa za veče je 3.000 evra, i to bez osoblja, koje podrazumeva barmena i nekoliko hostesa.

Bez obzira na afinitete organizatora i to da li su privatno u rege, indi, ili elektro fazonu, ovo nije vrsta zabave na kojoj ćete sresti beogradskog di-džeja unajmljenog za cenu između 500 i 1.500 evra. Sviđalo se to organizatoru, ili ne, muzički kodeks je na ovim žurkama strogo propisan. Na repertoaru je avangardna, takozvana nju ejdž muzika, koja navodno ima terapijsko dejstvo.

Hrana na ovim žurkama nije bitna stavka. Krkanluk, koji podrazumeva mezetluke i kanapee u daleko je tesnijoj vezi sa takozvanim - političkim žurkama. Švedski sto ovde podrazumeva najkvalitetnije narkotike, dobro poznata stimulativna sredstva, među kojima primat i dalje drži vijagra i vrhunska pića. Kako od sagovornika saznajemo, nezaobilazni su burbon “Evan Vilijams”, votka “Diva” i šampanjac “Metuzalem”, džinovska boca, u koju stane osam klasičnih flaša od 0,7 litara, a ne sme da bude starija od pet minuta.

- Jednom se organizator toliko “otvorio” da je iz destilerije Remi Martin nabavio "Luis XIII" konjak - "Crni biser", koji je toliko ekskluzivan da se prodaje samo preko pozivnica! Ilustracije radi, reći ću vam da ne možete čak ni da ga vidite na sajtu, ako nemate lozinku - dodaje uz smešak Telegrafov izvor objašnjavajući da je u ovo društvo veoma teško ući, a da se zahvalnost za prisustvo na jednoj novogodišnjoj žurci ovog tipa pokazuje tokom čitave naredne godine, u zavisnosti od dubine džepa gosta.

(K. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • snena45

    31. decembar 2012 | 21:36

    Bolesno - to je jedini komentar.

  • Pera

    1. januar 2013 | 03:48

    Mnogo gledate filmove.....

  • Srbin

    1. januar 2013 | 09:45

    Vrh. A sada odoh da pojedem ono malo cajne sto mi je ostali od sinoc pa da se posle vratim krompiru u svim mogucim formama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA