BAHATO: Parkiraju, ne misle na majke s bebama

Revoltirana majka koja je svakodnevno prinuđena da bebu u kolicima vozi po prometnom kolovozu jer su trotoar zauzeli automobili rešila je da dokaz bahatosti postavi na društvene mreže i pokrene akciju "Za bezbedniju vožnju beba"

  • 6

Kada automobili zauzmu trotoare, majke, prinuđene da bebe voze kolicima po kolovozu, postaju superheroji - "žongliraju" između vozila koja jure i onih parkiranih.

Tako je jedna naša sugrađanka rešila da putem Fejsbuka pokrene akciju za bezbedniju vožnju beba u kolicima.

- Zbog ovakvih koji bahato parkiraju, svakodnevno spuštam svoju bebu na kolovoz i čekam kada će neko zajedno da nas pokupi u Ulici Maksima Gorkog, gde je ovaj snimak napravljen, autobus br 26, na primer. Molim vas, imajte svest o nama, četvorotočkašima, kada parkirate i podržite me, jako mi je bitno - napisala je majka koja nije želela da čeka da rešenje padne s neba.

Njena akcija je od juče do danas po podne dobila već više od 1.000 "lajkova", a mi vas pozivamo da nam prijavite ne samo prilikom parkiranja, već i ostale vrste bahatosti na koje nailazite svakodnevno, a koje ćemo pokušati zajedno da iskorenimo.

Od čitaoca smo dobili fotografiju uz komentar da nekad, nažalost, i oni koji bi trebalo da štite red postupaju kao da su imuni na zakon i propise.

- Policijski automobil na trotoaru, pored pešačkog prelaza, fotografisan je sinoć, oko 20 sati na uglu ulica Save Kovačević i Mileševske, preko puta škole Sava Kovačević - objasnio je naš čitalac.

Na adresu redakcija@telegraf.rs pošaljite fotografije primera bahatosti naših sugrađana koji, možda namerno a možda i nesvesno, otežavaju život ljudima oko sebe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovanka Todorovic Savovic

    6. mart 2013 | 17:04

    Podrzavam sugradjanku, ali hajde da vidimo i malo dalje od naseg nosa- postoje i osobe sa invaliditetom koje se krecu uz pomoc kolica te je i za njih ovakvo parkiranje veliki problem. Mislimo i na njih! Hvala

  • Mare

    6. mart 2013 | 16:59

    Slazem se potpuno za ovo sto se tice zena sa kolicima ali ja ne vidim kako je to bahat ovaj pandurski auto? Nije stao na sred pesackog, svuda moze da se prodje, ne razumem!? Ne volim bahatost ali ovaj je jos sasvim ok parkiran kakvih ima

  • Svetislav Savicevic

    6. mart 2013 | 17:18

    Koliko znam, 5 m od raskrsnice ili pesackog prelaza je zabranjeno parkiranje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA