Oštećena sajla na "Panorami", vrteški u parku kod zoo-vrta (FOTO)

- Na fotografiji se vidi da se jedna od šest struna delimično otplela, što smo mi već uočili i vratili u prvobitno stanje istog dana - kažu u firmi čija je nadležnost popularna "Panorama"

  • 2

Jedna od sajli koje drže kabinu na vrteški ispred zoo-vrta u Beogradu, takozvanoj "Panorami", napukla je, što je uplašilo pojedine roditelje koji su ovde sa decom proveli prvi prolećni dan ove godine.

Ipak, iz firme koja održava ovu vrtešku poručuju da opasnosti nema.

Naime, fotografiju snimljenu na ovoj vrteški 9. marta napravio je Miloš Č.koji je ovde proveo prijatno prolećno prepodne sa svojom porodicom. Na fotografiji, napravljenoj na vrhu vrteške, vidi se oštećenje na sajli, koje je ovog Beograđanina vrlo uplašilo.

- U kabini nas je bilo četvoro, dvoje dece od pet godina, beba od godinu i po i mi, roditelji. U tom trenutku nam nije bilo svejedno, ali nam opšte stanje panorame već odavno smeta, s obzirom da se nismo prvi put vozili - kaže Miloš Č. za Telegraf.

Međutim, u firmi koja je zadužena za ovu vrtešku "Adria d. o. o." iz Beograda kažu da razloga za paniku nema i da je problem već rešen.

- Pomenuta sajla služi isključivo za pokretanje objekta "Panorama" i sastoji se od šest pramenova po 37 licni ( manjih sajli) i kroz čiju sredinu prolazi struna. Dužina sajle je 65 metara i ista se upliće. Na fotografiji se vidi da se jedna od tih šest struna delimično otplela, što smo mi već uočili i vratili u prvobitno stanje istog dana. U konkretnom slučaju ne radi se o kvaru već o uobičajenim situacijama na svim točkovima koje pokreće sajla - kaže direktor ove firme Aleksandar Županjevac za Telegraf.

(M. Stojanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA