Antisemitski plakati u centru Beograda!

Između hotela Palas i zgrade Tanjuga, kao i na uglu Obilićevog venca i Zmaj Jovine nalaze se plakati na kojima se vidi bombarder iz Drugog svetskog rata sa Davidovom zvezdom i slike srušene zgrade Generalštaba i mosta na Dunavu u Novom Sadu, uz poruku "14 godina od NATO bombardovanja, njihov teror i dalje traje"

  • 15

Na nekoliko mesta u centru Beograda pojavili su se antisemitski plakati, kojima se Jevreji optužuju da su odgovorni za bombardovanje 1999. godine.

Naime, između hotela Palas i zgrade Tanjuga, kao i na uglu Obilićevog venca i Zmaj Jovine nalaze se plakati na kojima se vidi bombarder iz Drugog svetskog rata sa Davidovom zvezdom i slike srušene zgrade Generalštaba i mosta na Dunavu u Novom Sadu uz poruku "14 godina od NATO bombardovanja, njihov teror i dalje traje".

Na plakatima se nalazi i adresa ekstremne desničarske organizacije.

Ovi posteri vizuelno podsećaju na antijevrejske postere nacitsičke Nemačke iz 1941. godine.

Grаdonаčelnik Beogrаdа Drаgаn Đilаs аpelovаo je nа sve Beogrаđаne dа poštuju vrednosti demokrаtskog društvа i dа održe duh tolerаncije i poštovаnjа, po čemu je nаš grаd poznаt.

- Glаvni grаd i celа Srbijа ponosni su nа svoju аntifаšističku borbu i slobodаrsku prošlost, koje ovаkvi necivilizаcijski postupci kаljаju i unižаvаju - istаkаo je grаdonаčelnik Beogrаdа.

On je izrаzio uverenje dа će nаdležni držаvni orgаni pronаći počinioce i odgovаrаjuće ih kаzniti, čime će se dokаzаti dа vаndаlizаm i rаsizаm u Beogrаdu nisu dobrodošli.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dr

    29. mart 2013 | 20:00

    A ko drugi.ne mrzim nikog.ali cinjenice ......

  • ДАШОНИ

    29. mart 2013 | 22:26

    Istina je da su vazdusne snage Izraela u sklopu NATO-a bombardovali Srbiju.ubijali nase vojnike,decu,civile.Da li to neko moze da porekne ili ne sme da se kaze istina,zaboravili su jevreji da su zajedno sa Srbima u II svetskom ratu prosli golgotu,koliko je jevreja zasticeno od strane Srba,spaseni su im zivoti da bi nas njihova deca ili unuci bombardovali.Od njih nismo ni *izvinjenje dobili* sta je lose u tome da se zaboravnom Srbinu malo podseti pamcenje pa makar I na takav nacin

  • biljana

    29. mart 2013 | 19:54

    Ovo sa plakatama je cista glupost.Neko definitivno treba da potrazi pomoc psihijatra.Sramota je da vec nije uklonjeno.Takodje objavljivati ovakve stvari nema potrebe,samo tim debilima pravite reklamu.I u ostalom sta radi komunalna policija zasto to odmah nije uklonjeno.Ja sam cistokrvna Srpkinja, rodjena Beogradjanka i mene je sramota vise od ovakvih stvari u mom Beogradu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA