ODE DOZVOLA: Taksisti ne smeju da voze bez klime

Ako taksista posle 1. maja bude u kontroli zatečen bez klima-uređaja u vozilu, Sekretarijat za saobraćaj može da pokrene zahtev za brisanje tog taksiste iz registra, jer vozilo ne ispunjava uslove propisane za obavljanje taksi delatnosti

  • 2

Taksi vozači koji od 1. maja ne budu imali klima-uređaj u svojim vozilima najpre će biti kažnjavani sa 10.000 do 25.000 dinara, a potom će im biti oduzimane dozvole za rad.

Naime, kako piše dnevni list "Blic", od 6.800 taksista koji legalno rade u Beogradu, rashladni sistem u automobilu nema svaki deseti. Kako kažu u gradskoj upravi, oni imaju još nekoliko dana da nabave klima-uređaj:

- Ako taksista posle 1. maja bude u kontroli zatečen bez klima-uređaja u vozilu, Sekretarijat za inspekcijske poslove će protiv njega pokrenuti prekršajni postupak pred Prekršajnim sudom. Sekretarijat za saobraćaj može da pokrene zahtev za brisanje tog taksiste iz registra, jer vozilo ne ispunjava uslove propisane za obavljanje taksi delatnosti.

Svi taksisti bili su obavezni da do 1. marta imaju evro tri motore u vozilima. Oni koji su malo pre toga obavili pregled mogli su da primenu ovog pravila odlože za šest meseci, odnosno do sledećeg pregleda. Sva taksi vozila na estetskom pregledu se, na onovu stanja, izgleda i opreme razvrstavaju u tri kategorije: luks, prvu i drugu.

- Bez obzira na to kada su prošli estetski pregled, svi taksisti moraju od 1. maja da imaju klima-uređaj u vozilu - izričiti su u Sekretarijatu.

Ugradnja klima-uređaja košta oko 500 evra.

Inače, saobraćajna inspekcija je od početka godine podnela prekršajne prijave protiv 300 legalnih taksista.

- Najčešće smo kažnjavali vozače jer nisu obavili estetski pregled, parkiranja van stanice i povećane naplate vožnje - ističu u Sekretarijatu.

( Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    25. april 2013 | 11:39

    Ne samo da imaju nego i da radi,da je ukljucuju da hlade musterije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA