Pretučeni putnik plaća 100.000, a komunalni policajac 50.000 dinara?

Zbog incidenta od prošle jeseni, kada su dva komunalna policajca pretukla putnika na liniji 95, koji nije imao kartu, putnik će platiti duplo veću kaznu od komunalnog policajca

  • 8

Putnik bez karte kojeg su prošlog septembra pretukla dvojica komunalnih policajaca u autobusu na liniji 95 Dražen Cimbaljević (32) moraće zbog tog incidenta da plati 100.000 dinara pošto je sudski proces u Prvom osnovnom sudu završen. Sa druge strane, komunalni policajac Stefan Stanojević (22), koji je udario putnika, platiće kaznu od 50.000 dinara.

Naime, kako piše dnevni list "24 sata", sudski postupak je sporazumno prekinut pošto su se obe strane dogovorile da povuku svoje krivične tužbe. Na preporuku tužilaštva i Cimbaljević i Stanojević će morati novčane kazne da uplate u humanitarne svrhe.

Ovaj incident izazvao je veliku polemiku u javnosti pošto je osvanuo i snimak na kojem se vidi kako Stanojević tri puta udara u stomak Cimbaljevića dok se on sve vreme drži za šipku u autobusu. Cimbaljević se teretio zbog ugrožavanja javnog reda i mira pošto nije hteo da napusti autobus, iako nije imao kartu, dok se istraga protiv Stanojevića vodila zbog zlostavljanja i mučenja.

Prvi osnovni sud nije ni pokrenuo optužnicu protiv drugog komunalnog policajca koji je učestvovao u incidentu pa je on, prema nezvaničnim informacijama, prošao nekažnjeno.

Cimbaljević nije želeo detaljnije da komentariše novčanu kaznu jer "još nije dobio ništa napismeno".

- Očigledno da su obe optužnice katastrofalno napisane čim sam ja dobio duplo veću kaznu. Sačekaću da zvanično dobijem obaveštenje pa ću onda odlučiti da li ću platiti taj novac ili ne - rekao je Cimbaljević.

Ni u komunalnoj policiji nisu hteli da komentarišu odluku suda dok ne postane zvanična.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA