ZELENI SRBIJE: Ekološka katastrofa u Obrenovcu!

Predsednik stranke Ivan Karić najavio je blokadu pruge i prilaza TE "Nikola Tesla" ukoliko niko ne reaguje na zabeleženu 28 puta veću koncentraciju čađi i pepela od dozvoljene

  • 1

Poslanik na listi Demokratske stranke i predsednik stranke Zeleni Srbije Ivan Karić najavio je blokadu pruge i prilaza Termoelektrani "Nikola Tesla" u Obrenovcu ukoliko nadležni ne budu reagovali povodom ekološke katastrofe u tom gradu kada je zabeleženo 28 puta veća koncentracija čađi i pepela od dozvoljene.

Karić je rekao da se u Obrenovcu juče dogodila ekološka katastrofa i da "1.384 miligrama po metru kubnom pepela i čađi nije zabeleženo od 1997. godine". On smatra da sistem ekološke zaštite ne funkcioniše.

Karić je naglasio da povodom tog ekološkog incidenta nije reagovao niko - ni nadležno ministarstvo, ni elektroprivreda ili TE "Nikola Tesla", i najavio da će Zeleni Srbije sutra tražiti prijem kod direktora Termoelektrane Čedomira Ponoćka.

- Ukoliko bude potrebno, blokiraćemo prugu kojom se doprema ugalj i sve prilaze Termoelektrani - zaključio je Karić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA