Beogradu uskraćeno 220 miliona dinara

Gradska uprava saopštila je da su sredstva uskraćena zbog tehničke greške prilikom unošenja podataka, jer je za fakturu koju je grad Beograd primio 31. maja kao rok za plaćanje upisan 6. maj

  • 9

Vlasti Grada Beograda saopštile su da su drugi dan zaredom uskraćena sredstva u ukupnom iznosu od 220 miliona dinara. Gradska uprava pozval je Vladu da ne primenjuje "besmislene zakone" zbog kojih je došlo do obustave prenosa novca.

U saopštenju se navodi da su u sredu, 26. juna, sredstva bila uskraćena zbog kašnjenja u plaćanju Centra dečijih letovališta od 5.469 dinara, a danas su uskraćena zbog tehničke greške prilikom unošenja podataka jer je za fakturu koju je grad Beograd primio 31. maja upisan kao rok plaćanja 6. maj.

- Iako je greška uočena i tokom jučerašnjeg dana ispravljena, sredstva Beograda od poreza na plate su opet obustavljana - navodi gradska uprava.

Grad Beograd u saopštenju "ponovo ukazuje na besmislenost ovakvog tumačenja i sprovođenja zakona i zahteva od nadležnih u Vladi Srbije da prestanu sa ovakvom praksom".

Početkom juna, kada su gradu Beogradu prvi put bila privremeno obustavljena transferna sredstva zbog kršenja zakona o rokovima plaćanja, gradonačelnik Dragan Ðilas ocenio je da je takav zakon besmislen.

Zakon o rokovima plaćanja u komercijalnim transakcijama počeo je da se primenjuje 31. marta, a Ministarstvo finansija i privrede od 15. maja, kada je dospeo 45. dan, odnosno krajnji rok za plaćanje obaveza koje je javni sektor preuzeo od privatnog sektora.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • heisenberg

    27. jun 2013 | 13:55

    urnisu nas gradjane zbog toga sto hoce da skinu djilasa... sta su tu gradjani Bg krivi... politicari samo gledaju da iz njihove stranke sto vise ljudi bude na polozajima, jebe se njima za gradjane

  • Pera

    27. jun 2013 | 15:32

    Kao da Beograd sam cini celu s Srbiju a provincije nigde nema. Komunalni radnik u bg.ima oko 30.000 - 40.000 din platu a za isti posao u provinciji primaju oko 10.000- 15.000 din to je samo jedan primer a da ne nabrajamo ostalo.

  • Dunja

    27. jun 2013 | 16:49

    RINO najveća glupost koja je ikada smišljena i jedino se u Beogradu koristi kako celom Gradu ne bi bila uplaćena sredstva. U drugim gradovima samo preduzeća koja duguju ne mogu da isplate plate sve drugo funkcioniše bez problema. Ovo je nečuveno i ta istina mora da se čuje i zna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA