STEFANOVIĆ: Gradonačelnik ne mora da bude iz SNS-a

- Naprednjaci imaju plan i stručne i kvalitetne ljude koji bi u narednih pola godine, do izbora, mogli da vode Beograd - tvrdi predsednik Beogradskog odbora SNS-a

  • 3

Srpska napredna stranka (SNS) će narednih dana razgovarati sa koalicionim partnerima i pokušati da formira vlast u Beogradu oročenu na šest meseci, a posle toga bi trebalo da budu raspisani izbori, izjavio je predsednik Beogradskog odbora naprednjaka Nebojša Stefanović.

- Naprednjaci imaju plan i stručne i kvalitetne ljude koji bi u narednih pola godine, do izbora, mogli da vode Beograd - rekao je Stefanović u intervjuu za "Blic", i naglasio da gradonačelnik ne mora da bude iz redova naprednjaka, iako se ne libe odgovornosti.

Na pitanje da li imaju podršku DSS-a, bez koje u glavnom gradu nije moguće formirati vlast, Stefanović je rekao da veruje da će se u DSS-u opredeliti za podršku, ali da o koaliciji nisu pričali, već su razgovarali o programu i pravcu u kojem bi se razvijao grad.

- Verujem da je dogovor na pomolu - istakao je Stefanović, koji smatra da u ovom trenutku nema uslova za raspisivanje izbora i koji je podsetio da je rok mesec dana da se izabere gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, ukoliko se to ne dogodi, uvodi se prinudna uprava koja posle dva meseca mora da raspiše izbore, a onda ostaje još 45 do 60 dana za kampanju.

On je dodao da će SNS kandidata za gradonačelnika izabrati na stranačkim organima i onda to javno saopštiti.

Dragan Đilas smenjen je juče sa mesta gradonačelnika Beograda odlukom većine odbornika.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marinac

    25. septembar 2013 | 08:34

    Vratićete Đilasa? Pa, vi kadar nemate, ostali „leva ruka, desni džep” i ostaje jedino Đilas. Ljudski je priznati grešku.

  • Boki

    25. septembar 2013 | 09:14

    Sad ce tuca oko podele plena... Da nece Ivica da bude i gradonacelnik pored ostalog? Onaj bi sve da bude, video sam da covek voli vlast, ali on je kao da mu je Milosevic tata...

  • Lud Zbujen

    25. septembar 2013 | 09:23

    Evo ja cu da budem gradonacelnik odmah bi sve parkice i skole sredio u celoj zemllji ovo je sramota gde nam deca rastu bruka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA