I NAS JE PREVARILA: Baka koja prosi u Knezu je prevarant, ne može joj niko ništa!

U Gradskom centru za socijalni rad kažu da su pokušavali da pomognu starici Milki Bosanac, ali da je ona to bez objašnjenja odbila. Komšije tvrde da sa sinom i snajom živi na Dorćolu, daleko od siromaštva

  • 78

Starica Milka Bosanac, o kojoj je Telegraf.rs pisao pre nekoliko dana, samo je jedna od mnogih varalica koje svakodnevno varaju građane u centru Beograda i koja koristi dobru volju građana kako bi zaradila pristojnu sumu dinara o kojoj mnogi zaposleni u našoj zemlji mogu samo da sanjaju!

Ova starica je zahvaljajući svom izgledu i uverljivoj priči, uspela da prevari i našu ekipu, koja je htela da joj pomogne kako bi dobila srpsko državljanstvo, kao i materijalnu pomoć kako bi lakše podnela zimu koja predstoji, kao i sredstva koja bi pomogla u lečenju njenog teško obolelog sina.

Međutim, prevara je brzo razotkrivena.

Želeći da se upoznamo s detaljima njenog slučaja i uverimo se u istinitost njenih tvrdnji, kontaktirali smo Gradski centar za socijalni rad, odnosno filijalu ove organizacije u opštini Stari Grad.

Tu nas je sačekala priča, tačnije istina o njoj, kao i o mnogim prosjacima koji svakodnevno "ordiniraju" centrom prestonice i izmamljuju novac od prolaznika, koji, sažaljevajući se nad njihovim izgledom, nesvesno učestvuju u poslu koji je u poslednje vreme u procvatu.

Nevena Crnobrnja Letić, rukovodilac odeljenja Gradskog centra za socijalni rad, napominje da se zbog pravila ove institucije i zakonskih okvira koji najstrože zabranjuju saopštavanje bilo kakvih detalja o licima koji su pod njihovom ingerencijom.

Zato i ne možemo objaviti podatke iz dosijea ove starice. Međutim, i bez toga je kristalno jasno da se ovde radi o pokušaju prevare koji svakodnevno uspeva.

- Upozoravam sve one koji žele da pomognu ovoj starici da budu izuzetno oprezni! Naš centar raspolaže kompletnom dokumentacijom o njoj i njenoj porodici. Mogu da kažem da ono što je izjavila vašem portalu u velikoj meri nije istina - keže Crnobrnja.

Na direktno pitanje da li starica Milka vara ljude tako što lažnom pričom izvlači novac od prolaznika u Knez Mihailovoj ulici, ona navodi da je pravo svakog građanina da pokloni novac, ali da prema njenom višedecenijskom iskustvu, onima kojima je novac zaista potreban pomoć ne stiže.

- Centar za socijalni rad Stari grad joj je u nekoliko navrata nudio smeštaj. Hteli smo da je smestimo u prihvatilište ili u dom za ponzionere i stara lica, što je ona decidirano odbila ne objasnivši zašto. Centar se trudi da svakome ko je na ulici, a iskaže želju za smeštajem, to i omogući. U Beogradu nema potrebe da niko bude gladan, niti da spava na ulici - kaže Crnobrnja.

Kako smo saznali od njenih komšija, ova starica živi u strogom centru Beograda, u zapuštenoj kući na Dorćolu, sa svojom porodicom.

- Ma kakva crna pomoć, pa ona živi bolje od tebe i mene! Tu joj je i sin, snaja, ima troje unučadi. Imaju čak i auto. Ujutro pre nego što ode da prosi, prodaje novine po Dorćolu, pa tek onda ode na "smenu" u Knez Mihailovu ulicu. Ima naviku da non-stop dovlači u kuću u koju živi stare i bespotrebne stvari, pa se oseća težak smrad odatle - kaže jedan od komšija u Gospodar Jeveremovoj ulici.

Telegraf je pokušao da stupi u kontakt i sa Milkom Bosanac, ali ona nije želela da priča za naš portal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BSBS

    5. oktobar 2013 | 09:57

    Mnogo ste lakoverni,naivni i povodljivi vi novinari.Prevari vas bakica na jedan a vi digli uzbunu POMOZIMO,POMOZIMO,POMOZIMO...Ma idi begaj.Tako ste se sazalili i na onog malog sto pita ljude da mu kupuju hranu a kad ste bili u njegovoj kuci i slikali nisam verovao kako mali zivi sa svojima u mnogo boljim uslovima nego vecina ljudi...Al ajde na greskama se uci.Ako stvarno mislite da nekom pomognete,uradite to za nase ljude na Kosovu i Metohiji!

  • Neko

    5. oktobar 2013 | 10:05

    Ja sam se uvek jako sazaljevao nad njima i davao i bilo mi je jako zao dok nisam saznao od drugara koji poznaje jednog kontraverznog "roma" i rekao mi je da vecina koji prose po gradu njemu daju dnevne "pazare" a on njima nesto za uzvrat. Na semaforu u kolima mi je trazilo pare jedno lepo dete (rom) i posto znam da deca ne umeju da lazu pitao sam ga da li njemu ide te pare i on mi je cutao cutao i na kraju savio glavu i klimnuo glavom i rekao ne. Od tada znam da je to biznis i ne dajem vise nikome. A imao sam situacija gde sam davao i po 50-100 dinara pa mi kazu da ne mogu ni zvake da kupe. Ne davati im parei kraj.

  • Simic Dragan

    5. oktobar 2013 | 10:23

    jebalo vas vise kosovo ,sta ste poludeli sa tim da je prece kosovo nego srbija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA