Vreme čitanja: oko 1 min.

Jezivi prizori iz Gruzije: Sukob policije i demonstranata na protestu u Tbilisiju

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nasilan okršaj policije i demonstranata na protestu u Tbilisiju

  • 2
Protesti u Tbilisiju, Gruzija Foto: Tanjug/AP

Na protestu protiv gruzijskog zakona o ''stranim agentima'' ispred zgrade parlamenta u Tbilisiju došlo je do nasilnih okršaja policije i demonstranata, a snage bezbednosti protiv okupljenih upotrebile su suzavac i vodene topove.

Očevici su rekli za Rojters da je policija u utorak bacila suzavac bez upozorenja i udarala demonstrante, koji su na to uzvratili tako što su policajce gađali jajima i flašama.

Nakon povlačenja posle policijskog napada, neki demonstranti su se vratili ispred parlamenta uprkos naređenju da se raziđu.

Zakon o ''stranim agentima'' opozicija i zapadne vlade su osudili kao autokratski, a on podrazumeva da se organizacije koje dobijaju više od 20 odsto sredstava iz inostranstva registruju kao "agenti" koji zavise od stranog uticaja.

U ponedeljak je Odbor za pravna pitanja parlamenta Gruzije usvojio predlog zakona u drugom čitanju, nakon desetočasovne rasprave predstavnika vladajuće partije Gruzijski san - Demokratska Gruzija i opozicije.

Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган

    1. maj 2024 | 09:06

    Парадокси западних следбеника - смета им закон о страним агентима а тај закон је првобитно настао на западу, у Америци. Збуњени, ко она мечка у цртаним филмовима.

  • Mikan

    3. maj 2024 | 19:01

    To, to udri po nevladinim agentima, pod hitno taj zakon i kod nas! Dosta više rovarenja protiv države Srbije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA