Zimska služba počela sa radom

Kako su objasnili u preduzeću "Beograd put" oprema je remontovana i nabavljen je materijal za održavanje kolovoza u zimskom periodu

  • 2

Zimska služba Javnog komunalnog preduzeća "Beograd put"  zvanično je počela sa radom sa ukupno 152 vozila, rečeno je na tradicionalnoj smotri vozila u krugu tog preduzeća.

Vozni park čine 108 kamiona kipera, 38 multikar vozila, kao i šest specijalizovanih mašina namenjenih raščišćavanju deonica sa nanosima snega. Uz tu mehanizaciju u rad će biti uključeno 15 putarskih vozila i 22 građevinske mašine.

JKP "Beograd-put" raspolaže sa 6.000 tona putarske soli na zalihama i 60.000 litara tečnog kalcijum-hlorida, što je, kako kažu u tom preduzeću, dovoljno za početak zimske sezone. U zimskim uslovima ovo preduzeće održava oko 2.430 kilometara gradskih ulica, ali i drugih puteva na teritoriji grada, kao i više od 200 mostova, nadvožnjaka, trotoara, stajališta...

Ekipe dežuraju 24 sata, a gradske ulice se čiste u skladu sa prioritetima: najpre se čiste ulice kojima se kreću vozila gradsog saobraćaja, kao i ulice pored zdravstvenih ustanova, većih snabdevačkih centara i drugih ustanova od javnog značaja. Zvanični završetak zimske sezone je 31. mart naredne godine, a ona može biti produžena u zavisnosti od vremenskih prilika.

(Telegraf.rs / Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • IvkeY

    16. novembar 2013 | 10:44

    Oni svake godine počinju sa radom za lep i sunčan vikend. E onda posle kad zaveje oni ne rade....

  • Desko

    16. novembar 2013 | 19:25

    Pamtim ovu sliku jos prošle godine kad je mrka dao izjavu ZIMSKA SLUZBA SPREMNA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA