Počelo raščišćavanje bivšeg Generalštaba (FOTO)

Vreme izvođenja radova trajaće 70 radnih dana, a površina koja će biti rasčišćena je oko 2.100 kvadratnih metara

  • 4

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije počeli su raščisćavanje ruševina dela zgrade "B" bivšeg Generalštaba, na uglu ulica Kneza Miloša i Nemanjine.

Prema rečima portparola Ministarstva odbrane Srbije, majora Jovana Krivokapića, u narednih nekoliko dana radnici Vojnograđevinske ustanove Beograd počeće da uklanjaju armiranobetonsku konstrukciju nekadašnjeg ulaza u taj objekat.

- U ovom periodu započinjemo pripremne radove, postavljanje skela, zaštitne ograde i obezbeđivanje uslova za nesmetani rad mehanizacije, a narednih dana očekujemo dolazak kamiona i mehanizacije koja će iznositi kamenje - rekao je Krivokapić novinarima ispred starog Generalštaba.

On je naveo da je planirano vreme izvođenja radova 70 radnih dana, a površina koja će biti rasčišćena je oko 2.100 kvadratnih metara.

Upitan da li Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije čiste objekat zbog eventualne privatizacije, odnosno dolaska investitora zainteresovanih za izgradnju hotela, Krivokapić je odgovorio da to pitanje nije u nadležnosti Ministarstva odbrane, niti Vojske Srbije.

"Želimo da očistimo ovaj deo kako bismo ga učinili uglednijim, jer se nalazi u centru grada. Očistićemo na tom prostoru rastinje, nasuti zemljište i ozeleniti ga, a zatim uraditi novi asfalt kako bi izgledalo pristojnije i uglednije", rekao je Krivokapić.

Zgrada nekadašnjeg Generalštaba predstavlja urbaništički biser Beograda, urađen po zamisli arhitekte Nikole Dobrovića, a koji je teško oštećen tokom NATO bombrardovanja Srbije 1999. godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D.M.

    26. novembar 2013 | 16:24

    Sta ce biti sa tunelom ispod G Staba?

  • BALKANSKI SPIJUN

    26. novembar 2013 | 21:21

    Cuti bre kakav tunel sad spominjes??:))) pa kuda cemo ih krasti kad stave bankomat u lobby ? ;)

  • ЖИКА 33

    27. novembar 2013 | 00:36

    Dajte ljudi, oni ruše samo deo zgrade, zgrada b ima preko 30 hiljada kvadrata a oni čiste samo 2 hiljade kvadrata. Kao nešto da uljude.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA