Prebijen kontrolor na liniji 43

Kontrolor na autobuskoj liniji 43 fizički je napadnut od strane jednog putnika, što je navelo kompaniju Apeks, koja rukovodi sistemom naplate gradskog javnog prevoza da zatraži pomoć za svoje zaposlene

  • 13

Juče se desio napad na V.Ž, kontolora na autobuskoj liniji 43, kada ga je putnik udario u glavu. Intervenisala je služba hitne pomoći, a policija je evidentirala slučaj.

Zaštitnik građana Republike Srbije, ombudsman Saša Janković, primio je pismo od kompanije Apeks, koja rukovodi sistemom naplate gradskog javnog prevoza u Beogradu BusPlus. Apeks se u pismu obraća povodom zaštite svojih kontrolora zbog sve učestalijih fizičkih napada na njih.

- Prinuđeni smo da vam se obratimo, po drugi put ovog meseca, s molbom da nam pomognete u zaštiti naših zaposlenih i njihovih Ustavom zagarantovanih prava - navodi se u otvorenom pismu Apeksa. Dodaje se i da "eskalacija fizičkog i verbalnog nasilja nad radnicima, kao i eskalacija nasilja uopšte" zabrinjava i poslodavce i građane Beograda.

- Rukovodstvo kompanije nema pravnu moć da pomogne u zaštiti svojih kolega, a stanje ugroženosti njihovih osnovnih prava dovodi do razmera epidemije, koja se može lečiti samo sistemskim promenama - navodi se u saopštenju.

Kompanija Apeks je navela da strepi "nad neposrednom budućnošću" ukoliko za problem nasilja ne bude pronađeno adekvatno rešenje.

- S obzirom na to da je uloga Vaše institucije da utiče na poštovanje ljudskih sloboda i prava, očekujemo vašu inicijativu na pomoći našim zaposlenima. Rukovodstvo kompanije Apeks je spremno da pruži svaku vrstu podrške u ovom važnom poslu - piše u saopštenju.

(Telegraf.rs / Izvor: Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milance

    28. novembar 2013 | 18:17

    Mnogi kontrolori su neprijatni!

  • Ivan Bosanac

    28. novembar 2013 | 18:05

    Ako vam se kondukteri budu ponašali kao što se ponašaju do sada,biće pre šljus pljus nego bus plus. Kapiram ja da je to deo sistema,ali da karta bude blizu 75 din u zemlji gde ima skoro 1,000,000 nezaposlenih a plata 25,000 din (ako je dobiješ na vreme) ako imaš sreće da bude i tolika,to nikako ne kapiram!!!

  • Komentator

    28. novembar 2013 | 18:21

    Kada su kulturni i lepo zamole da napustite vozilo...nema problema. Ali su najcesce kontrolori ti koji su bahati i bezobrazni i uzimaju sebi prava koja imaju samo sluzbena lica...nije ni cudo da dobiju batine. Slicno je i sa Zardinjerijom (komunalna policija, prim. aut.)....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA