HUMANITARCI, STOP: Stari grad ne dozvoljava skupljanje odeće za beskućnike! (VIDEO)

Studenti Marko Pajić (22), Matija Rodić (23) i Aleksandar Sretković (23), autori videa u kojem hrane beskućnike na ulicama Beograda, neće moći da održe novu humanitarnu akciju jer im Opština Stari grad nije dala dozvolu za njeno održavanje

  • 10

Humani studenti Marko Pajić (22), Matija Rodić (23) i Aleksandar Sretković (23), autori videa u kojem hrane beskućnike na ulicama Beograda, neće moći da održe novu humanitarnu akciju planiranu za subotu, jer im Opština Stari grad nije dala dozvolu za njeno održavanje!

Marko, Matija i Aleksandar istakli su nakon održavanja svoje prve akcije, o kojoj je Telegraf već pisao, da im je cilj da podstaknu ljude da već danas učine nešto humano. Želeli su da pošalju pozitivnu poruku širom sveta, a obećali su i da će sledeći put organizovati akciju u kojoj će moći da im se pridruže svi koji bi to želeli.

- Poslali smo zahtev početkom nedelje Odeljenju za komunalne poslove Opštine Stari grad kako bi nam dozvolili da održimo humanitarnu akciju prikupljanja tople odeće i konzervirane hrane za beskućnike. Kad sam prvi put pozvao da proverim šta se dešava s tim zahtevom, rekli su mi da ga nisu ni dobili, iako sam ga lično odneo do opštine, a imam i priznanicu da su dokument primili. Sutradan sam ih ponovo zvao i rekli su mi da je zahtev odbijen - priča Marko Pajić.

Kako dodaje, objasnio je službeniku da je njima potreban mali prostor i da je u pitanju nešto humano, ali on nije delovao zainteresovano da im izađe u susret.

Marko i njegove kolege morali su akciju da prijave i MUP-u. Tamo su im pak rekli da je to što planiraju da urade odlična ideja i da će im rado izdati dozvolu ukoliko opština odobri održavanje akcije.

Skup prikupljanja tople odeće i konzervirane hrane trebalo je da se održi u subotu od 10 do 15 sati na Trgu republike. Kako kažu Marko, Matija i Aleksandar, svi koji žele da im se pridruže kako bi pomogli beskućnicima, mogu njihove planove pratiti na Fejsbuk strani, otvorenoj upravo u tu svrhu.

Povodom ovog slučaja ubrzo se oglasila i Opština Stari grad:

- Grupa građana, početkom tekuće nedelje,podnela je opštinskom veću Starog grada zahtev za organizaciju humanitarnog događaja prikupljanja odeće i obuće za beskućnike, koji je trebalo da se održi u subotu 7. decembra od 10 do 15 sati. S obzirom da je za organizaciju događaja ovakvog tipa, koji podrazumeva okupljanje velikog broja ljudi potrebna je planirana organizacija kako bi se obezbedila maksimalna bezvednost građana koji bi učestvovali u akciji,potrebno je više vremena za izdavanje dozvole ovog tipa. O zahtevu, koji je podnet Opštini Stari grad od strane grupe građana, studenata Marka Pajića, Matije Rodić i Aleksandra Sretkovića, raspravljeće se narednog četvrtka, 12. decembra kada je i prvo sledeće zasedanje veća - navedeno je u saopštenju Starog grada.

Pogledajte video njihove prve akcije:

(Marija Stojanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA