NOVI NAMETI: Studenti plaćaju hranu 100 evra više nego prošle godine! (FOTO)

Nova akademska godina donela je i nove muke za studente koji se hrane u studentskim menzama. Cena obroka skočila je za 30 odsto, što znači da će studenti na godišnjem nivou davati za hranu i 100 evra više nego lane

  • 13

Ručak i večera su prošle godine koštali 45 i 56 dinara, a od nove akademske godine večera košta 59, a ručak 72 dinara. Studenti su nezadovoljni novim povećanjem cena, ali i dalje su velike gužve u svih 14 studentskih menzi.

Nova akademska godina donela je i nove muke za studente koji se hrane u studentskim menzama. Cena obroka skočila je za 30 odsto, što znači da će studenti na godišnjem nivou davati za hranu i 100 evra više nego lane.

Ishrana u menzi i dalje je najpovoljniji način ishrane studenata u Beogradu, ali im nova poskupljenja nisu po meri.

- Neki će pomisliti da to nije veliko povećanje, ali meni dosta znači.  Uplaćujem svaki mesec trideset ručkova i večera i prošle godine mi je trebalo oko 3.000 dinara, a sada treba oko 4.000. Za celu akademsku godinu daću skoro 100 evra više nego prošle godine - kaže za naš portal student K. M. iz Negotina koji studira u Beogradu i stanuje u studenstkom domu "Kralj Aleksandar I".

Kako smo saznali među studentima, doručak se dosta manje sada uplaćuje jer bi to značilo još 1.200 dinara mesečno na dosadašnje 4.000 koje je potrebno izdvojiti na ručkove i večere.

- Nedopustivo je da se teret krize svaljuje na studente. I to tako što se naglo povećavaju cene, a smanjuju veličine obroka, u menzama, a sve je teže ostati na budžetu. Ovo poskupljenje nam nikako nije trebalo, jer školarine su ogromne, a na sve to primanja roditelja ostaju ista ili se i ona smanjuju - kaže zabrinuti student M. D. sa Medicinskog fakulteta.

U Studenstkom centru nismo uspeli da dobijemo odgovor zašto su povećane cene obroka, ali smo zato dobili od studenata tvrdnje da su obroci manji nego lane, te se postavlja pitanje kakva je korist od novog poskupljenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • acer

    10. decembar 2013 | 17:39

    Da su bar poboljsali hranu, i uveli svaki dan dezert za veceru, nego je izbor hrane nikad gori.Pricam za Novi Sad.Studentima je i to isplativije, pa su zato menze pune, a oni to koriste.

  • Blokovi

    10. decembar 2013 | 18:12

    Ajde neka kupe za 70 dinara nešto u pekari !? Mogli bi da kupe dve kifle i falilo bi za mali jogurt. Bolje otiđite u kafiće gde izlaze studenti, tamo im za piće nije puno da daju 200 dinara. Ili nađite studente koji ne puše najskuplje cigare.

  • Bg

    10. decembar 2013 | 18:09

    Ajde sad realno, 100e je nista na godisnjem nivou. Isti ti studenti daju 15-20e za jedan izlazak vikendom. Vecina ljudi iz unutrasnjosti imaju manje rashode nego neko ko zivi u velikom gradu, znaci, mogu vise da ustede. Primaju i stipendije na lokalnom nivou, gde je, razume se, znatno manja konkurencija nego ovde. O vezama i vezicama za kasnije dobijanje posla da i ne pricamo, kad se bratija i rodjaci skupe. Nemojte da pricate da su ugrozeni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA