TOP 10: Ovo su najjeftiniji automobili na Sajmu. Evo koliko koštaju! (FOTO)

Telegraf.rs vam predstavlja neke od modela koji su najbolji u svojoj klasi i koji na ovom salonu koštaju ispod 10.000 evra, kao i pod kojim uslovima možete kupiti ove četvorotočkaše. Ovo su ujedno i automobili koji su najviše traženi od kupaca na Sajmu automobila

  • 5

Na beogradskom Sajmu se odžava tradicionalni Sajam automobila na kome učestvuje više od 260 izlagača, a trajaće do 23. marta. Najstarija zvanična međunarodna izložba drumskih vozila u ovom delu Evrope u tradicionalnom terminu po kalendaru međunarodne asocijacije OICA, svake godine okuplja vodeće svetske proizvođače vozila, delova i opreme.

Uz to, učešće kompletne domaće automobilske i prateće industrije, kao i prisustvo tradicionalnih izlagača iz okruženja potvrđuju regionalni primat ove manifestacije.

Iako je ponuda i ove godine veoma "bogata",  Telegraf.rs vam predstavlja neke od modela koje su najbolji u svojoj klasi na ovom salonu koji koštaju ispod 10.000 evra, kao i pod kojim uslovima možete kupiti ove četvorotočkaše.

Dačija sandero

Cena ovog automobila je 7.310 evra i za njega je neophodno izdvojiti 2300 evra za učešće, dok se za ostalih 5000 evra podiže kredit do 36 meseci, bez kamate. Uz ovaj auto obavezno je kasko osiguranje za prvu godinu finansiranja i ono iznosi 150 evra. Sajamska ponuda podrazumeva i produženu garanciju, koja iznosi 5 godina ili 100.000 kilometara. Ovakvi uslovi za kupovinu ovog automobila važe do 31. marta.

Folksvagen ap

Za ovog ljubimca je potrebno izdvojiti 7900 evra, a minimalno učešće koje treba izdvojiti je 15 procenta od ove cene. Prodavci daju pogodnosti odložene kupovine na lizing na 48 meseci, a nakon otplate vozila se računa otkupna rata vozila. Kasko osiguranje iznosi oko 250 evra za ovo vozilo prve godine, dok se svakom godinom nakon toga visina iznosa smanjuje.

Reno tvingo

Ovaj automobil nije izložen na ovoj manifestaciji ali se nalazi u ponudi distributera ovog brenda za našu zemlju i njegova cena je 8800 evra. Najmanje učešće prilikom kupovine ovog vozila je 30 odsto, odnosno morate izdvojiti 2640 evra u kešu, a na ostatak sume možete uzeti kredit do 36 meseci otplate, bez kamate. I za njega je obavezno kasko osiguranje za prvu godinu finansiranja u iznosu od 150 evra. Prema rečima prodavaca na štandu ovog proizvođača, modeli i detalji kupovinje se mogu naći u njihovim mnogobrojnim prodajnim salonima.

Ford fijesta

Najprodavaniji automobila u Evropi prethodne godine na ovogodišnjem Sajmu košta 8990 evra. Prema zvaničnim podacima "fiestu" je prodana u količini od 293.663 komada. Najmanje učešće za ovaj automobil je 30 procenata, a za ostatak možete kredit kod banke do sedam godina. Kamata na kredit do pet godina na godišnjem nivou je 5,90 odsto, dok je za sedam godina kamata 7,90 odsto. To znači da ukoliko se opredilite za kupovinu automobila od 8990 evra, sa najvećim učešćem i sedmogodišnjim kreditom, mesečna rata će iznositi 84 evra. Kasko osiguranje nije obavezno prilikom kupovine ovog vozila.

Fijat panda

Za ovaj model italijansko-srpskog proizvođača treba izdvojiti 9.320 evra.  Minimalno učešće za ovaj automobil je 30 odsto, odnosno nešto više od 3000 evra, a za preostalu sumu je moguće uzeti kredit do šest godina, odnosno 72 mesečne rate uz kamatu od 7,90 odsto. Kasko osiguranje nije obavezno uz kupovinu ovog automobila. Sa ovim uslovima, plaćali bi kamsedam godina bi ste plaćali ratu od 113, 93 odsto, a učešće od 30 odsto bi iznosilo 2796 evra.

Škoda fabija

Cena ovog modela je 8664 evra, a minimalno učešće je 30 procenta, tako da morate izdvojiti 2600 evra, a kao i većina ostalih proizvođača možete uzeti kredit do sedam godina. Do pet godina je kamata 5,88 odsto, a od pet do sedam godina je kamata u visini od 7,92 odsto. Ukoliko se odlučite za kredit od tri godine, rata će iznositi 188 evra, za kredit od pet godina rata će biti 119,82 evra, a za sedam godina mesečni izdatak će biti 96, 63 evra.

Opel korsa

Opel je svoju ponudu na ovoj manifestaciji predstavio na štandu u hali 4 Beogradskog sajma. Iz te kompanije napominju da su količine automobila koje su na sajamskoj akciji ograničene, a akcija će biti produžena i nakon završetka sajma automobila i trajaće do 31. marta 2014. Najveće interesovanje vlada za "korsu" koja košta 9460 evra i u ovu ponudu ulazi  paket opreme koji pored ostalog sadrži i klima uređaj, CD30 Radio - CD/MP3 sa audio komandama na volanu, tempomat, električne podizače prednjih stakala, elektropodesive spoljne retrovizore, ABS sistem, podsetnik za sigurnosne pojaseve, kao i vazdušne jastuke za vozača i suvozača. Učešće za ovaj automobil je minimum 30 odsto, a nudi se i kamata do sedam godina, sa kamatom od 5, 9 i 7, 9 odsto, u zavisnosti od  godina koliko ćete isplaćivati kredit. Mesečna rata na sedam godina iznosi 105, 52 evra uz pomenutu ratu od blizu osam procenata.

Hjundai I10

Na sajamskoj ponudi ovaj automobil košta 9990 evra. Ukoliko želite da ga kupite, minimalno učešće za ovaj automobil je 30 odsto, odnosno 3300 evra,  a možete uzeti kredit najviše na pet godina kod banke sa kojom sarađuje ovaj proizvođač. Ukoliko se odlučite za ovaj automobil nećete plaćati kamatu na kredit.

Pežo 301

Ovaj automobil na ovoj manifestaciji košta 9790 evra. Ovo je ponuda za osnovnu verzija ovog automobila, koja jeopremljena 1.2 litarskim benzinskim motorom, koji u kombinovanom režimu vožnje troši 5,2 l/100 km, i petostepenim ručnim menjačem. Za učešće je neophodno izdvojiti najmanje 3250 evra ili 30 odsto, dok se ostatak svote može platiti kreditom do sedam godina koji zavisi od broja maesečnih rata na koji želite da podelite kupovinu.

Suzuki svift

Ovaj veoma traženi model je na sajamskom popustu 9990 evra. Na taj način ćete , prema rečima prodavaca, uštedeti čak 1150 evra, za koliko je skuplji u redovnoj ponudi. Kao i većina prodavaca, minimalno učeđće za ovaj automobil je 30 odsto, a u ponudi je i kredit koji se nudi od godinu dana do sedam godina. Ukoliko uzimate kredit do pet godina, kamata na godišnjem nivou je 6,95 odsto, dok je kamata od pet do sedam godina 7,95 procenata na godišnjem nivou.

Bez obzira na sve ove podatke, prodavci pomenutih modela savetuju da se pre odluke prvo obratite distributeru konkretnog automobila koji vas zanima, kako bi se u direktnom razgovoru upoznali sa svim detaljima oko kupovine. Svaki model ima pored osnovne, i alternativne vrste plaćanja, i neophodno je sa dilerima, kao i nadležnima iz banke dobiti tačnu specifikaciju za model i boju automobila koji vas interesuju.

Ukoliko i vi imate neke predloge za dobru kupovinu automobila ispod 10.ooo evra na Sajmu, molimo vas da to podelite sa nama u komentarima. Time ćete pomoći nekome od brojnih kupaca koji ovih dana obilaze kupole hale jedan Beogradskog sajma.  

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ap0calypto

    17. mart 2014 | 22:48

    suzuki nije los, ali nemam ni za polovan auto a ne za nov.

  • Crow

    17. mart 2014 | 23:58

    Suzki je najbolja kupovina mada privlace i modeli za koje nema kamate za kreditiranje...

  • Boki

    17. mart 2014 | 22:56

    Po meni Up! i Twingo su naibolji modeli za te pare. Iz iskustva, to jesu mali automobli ali njihov prostor je tako dobro iskoriscen da se to unutra uopste ne oseca, a prednosti su ogrome. Mala potrosnja, izuzetno lako parkiranje, jeftino odrzavanje i najvisi nivo pouzdanosti. Ovaj Twingo sa slike nije najnoviji model tako da to ne treba gledati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA